3/12/19

Farinata di ceci *Itàlia



Amb aquesta recepta participo al repte CRI de Maggie. És un entrant de Nadal típic de la regió de Liguria. És fàcil de preparar, sense gluten, làctics ni ou, així que si teniu al·lèrgics i intolerants a la vora quests Nadals, ja sabeu què podeu fer!

Ingredients:
500g farina de cigrons
100ml oli d’auliva
1’5l aigua
Sal
Romer
Orenga
Sàlvia
Ceba tendra
Carxofes en conserva
Aulives verdes sense pinyol

Preparació:
Barregem la farina de cigrons amb l’oli d’auliva i l’aigua. Remenem bé i dixem reposar una hora.


Retirem la mica d’espuma que se forme d’amunt i ho salem al gust. Tornem a barrejar-ho bé.


Pelem i trinxem la ceba tendra. Tallem a trossets les carxofes i a rodanxes les aulives.
A una llanda posem paper de forn i al damunt hi aboquem la massa. Depenent de la mida de la vostra llanda ne sortiran més o menys. Amb aquesta quantitat a mi m’ha sortit 3 llandes de pizza rodona.


Afegim los ingredients que vulguem per sobre. N'he fet una amb aulives i carxofes i les altes amb ceba tendra i herbes.



Ho coem al forn a 250º uns 40 minuts vigilant que se cogue bé dalt i sota i no se’ns creme.
Ho traiem del forn i ja podem tallar a trossets i degustar-ho com un bon entrant acompanyant per exemple uns patés vegetals.



Buon appetito!




3 comentaris:

  1. UUiii que receta mas estupenda, voy a ponerla en práctica lo antes posible, no la había visto nunca y me parece una maravilla, además que puedo ponerle los ingredientes que quiera, ¡¡me encanta!!
    Besos y Feliz Navidad!
    Nieves

    ResponElimina
  2. Querida Cristina, se lo difícil que es en estas fechas estar a todo y te agradezco mucho que hayas querido y podido participar en esta edición especial. Me ha parecido muy interesante tu propuesta, la forma de cocerla al horno me encanta y desde luego una propuesta ideal para el aperitivo sobre todo si tenemos en casa intolerantes o alérgicos, un plato fantástico. Gracias de nuevo preciosa!

    ResponElimina
  3. Hola Cristina. Molt bona elecció de la recepta. No dubte de que estarà d'allò més bona.
    Besets

    ResponElimina