Hi podeu trobar receptes amb ingredient picants d’arreu del món. També
explicació de cada plat, el seu origen i llocs on poder probar-los. Per a mi no
és només un llibre de receptes, sinó també per a gaudir de la lectura. Una no
acaba mai d’aprendre a la cuina!
Imma, aquest mas s'ha animat a participar preparant uns Kebabs de corder de Kasgar que ha acompanyat d'un arròs. Un plat fabulós!
Imma, aquest mas s'ha animat a participar preparant uns Kebabs de corder de Kasgar que ha acompanyat d'un arròs. Un plat fabulós!
Lo plat d’avui és originari de Tanzania, un país que tinc pendent
encara per visitar. El sambaro es menjar de carrer i també de casa. Un plat
senzill que molts cops serveix d’acompanyament del plat principal. És senzill
però lo toc d’espècies li dóna un contrast molt bo a la pastanaga.
Ingredients:
4 pastanagues grosses
1 o 2 c llavors de mostassa
½ c cúrcuma en pols
2 dents d’all
½ o 1 pesteta verda sense llavors (jo vaig utilitzar roja perquè no tenia
verda a mà)
½ llimona o llima
4 C oli d’auliva
1 C sal
Preparació:
Pelem, rentem i ratllem les pastanagues.
Amb Magimix:
Al processador d’aliment posem el recipient mitjà amb el dics de
ratllar de 4mm. Ratllem les pastanagues.
Posem aigua a bullir i escaldem les pastanagues. Les colem i reservem.
A una paella, posem l’oli d’auliva i les llavors de mostassa. Remenem
bé per a que les llavors es barregen bé amb l’oli.
Pelem i trinxem los alls i la pesteta.
Afegim a la paella la cúrcuma, los alls i la pesteta. Cuinem a foc lent
durant 1 minut remenant bé.
Afegim les pastanagues i barregem bé. Salem, tapem i cuinem durant 5
minuts a foc lent.
Ho servim a una mica de llimona per damunt.
Podeu menjar el sambaro tal qual, acompanyar-ho d’algun plat, posar-ho
a la amanida o a allò que vos agrade més. Una de les opcions que vaig provar va
ser amb unes llesques de pa d’arròs i ceba, paté d’espàrrecs i el sambaro damunt.
Una combinació genial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada