Amb Cookingthe Chef aquest mes estem molt panarres i és que Daniel Jordá té unes propostes
molt interessants, sobretot si sou dels que vos agrada provar coses noves.
La recepta d’avui
l’he tret d’un dels seus llibres que tinc per casa. Pans creatius de Daniel
Jordá i Álvaro Castro. És una versió reduïda de l’original que he tingut el plaer
de fullejar i que crec que és un bon regal per als que vos agrada fer pa.
Com que a
casa mos agrada lo picant, aquí la meua versió de la seva recepta.
Ingredients:
500g farina
de blat
300g aigua
50g oli d’auliva
20 llevadura
10g sal
2c llavors
cilantre en pols
Cilantre fresc
Oli de
pestetes
Preparació:
L’oli de pestetes
el podeu fer a casa vatros mateixos macerant oli d’auliva amb pestetes (millor
si les trenqueu, picarà més) durant un parell de setmanes. Voreu que agafa una
tonalitat roigeta.
Picarem el
cilantre. La quantitat dependrà sempre del vostre gust.
Amassarem
tots els ingredients junts.
Amb Magimix:
Posarem els ingredients
a l’olla i programarem PA/BRIOCHE.
Un cop tenim
la massa la dixem reposar 45 minuts.
Després,
partim la massa en dos i l’aplanem una mica. Ho posem en dues llandes amb paper
de forn i ho dixem reposar fins que doble el seu volum.
Preparem una
salmorra amb una part d’oli de pesteta i tres d’aigua. Sal al gust.
Fem forats
amb els dits a la foccacia i reguem generosament pel damunt.
Coem a forn
fort (240º-250º) durant 10-14 minuts.
Una vegada
fetes, les traiem i dixem gelar i ja podrem gaudir d’un bon tros de focaccia cruixent.
Quina focaccia mes maca!!! Petons
ResponEliminam'enamoro d'imaginar el sabor d'aquesta focaccia, la pinta és impressionant, i és que el coriandre em torna boja!
ResponEliminapetonets
Madre del amor hermoso, qué maravilla de focaccia. Me encanta. Besos.
ResponEliminaUna focaccia estupenda. Te ha quedado estupenda. Me la guardo para hacerla pronto.
ResponEliminaBesos y buen finde
Uauu esta focaccia con esos sabores es de las más exóticas que he visto, un placer ver toda esta variedad de panes, un beso
ResponEliminaEl punt del picant m'encanta y te una pinta molt bona, enhorabona!
ResponEliminaPetons
Creo que esta focaccia es un torbellino de sabores en el paladar, que buena pinta! Besos
ResponEliminaQuines foccacies mes bones, ojalá en tinguès una ara a prop i amb aquest puntet picant i del cilantre que m'encanta. Gràcies per la participació. petons
ResponEliminaNo sabes la envidia que me das Cristina por tener el libro. En casa es que ya no cogen más y me tengo que contener, pero estuve tentadísima de comprarlo. La focaccia está para empezar a pellizcar y comerla enterita.
ResponEliminaBss
Elena
Uala Cristina, prenc nota de l'oli de pestetes, no ho havia sentit mai (i llegit en diagonal, doncs també tinc el llibre)!! La veritat és que la focaccia d'en Jordà és sublim!!!
ResponEliminaPtnts