7/5/25

Un llibre, una recepta (87). Thai Bamboo Skewers

 

Lo llibre que vos porto avui és ben pràctic si sou dels que dineu de carmanyola i voleu donar-li un toc diferent. A més, està ple de tècniques i consells per a preparar un bon batch cooking i també congelar i preservar los aliments. Effortless Bento.

 


La d’avui una recepta fàcil de fer per a emportar-vos el dinar o bé fer una menjada a casa.

 

Ingredients:

Per als pintxos:

200g pèsol o soja texturitzat

1 tros de gingebre

1 dent d’all

1 all porro

cilantre fresc

1C tamari

2c suc de llimona

1c mel

1 ou

4C panko (jo ho he canviat per farina de cigrons)

oli d’auliva

 

1 tassa d’arròs blanc

tomaquets cherry

8 pastanagues

2C miso

2C mirin

100g bolets shimeji

Furikake (jo l’he fet amb alga nori torradeta i sèsam)

 

Preparació:

Posem la soja texturitzada a remull amb aigua fins que s’hidrate.

Bullim l’arròs segons lo temps que necessite de cocció.

Pelem les pastanagues i els tallem a trossets a la mida desitjada. Les posem a marinar amb lo miso i lo mirin durant 1h mínim.

Mentrestant, pelem i ratllem lo gingebre i l’all.

Netegem lo  porro i lo tallem ben menut. Ho afegim al bol.

Trinxem una mica de cilantre.

Posem la soja texturitzada escorreguda, lo tamarai, lo suc de llimona, la mel, l’ou i la farina de cigrons al bol i barregem bé.


Agafem lo pals dels pintxos i los hi donem aquesta forma com allargada.

Posem un xorro d’oli a la planxa i los coem fins que estiguen doradets i ben fets.

Netegem los shimeji i los saltegem en un xorret d’oli a la paella.

Muntem lo bento en un parell de pintxos, arròs amb lo furikake damunt, les tomaques, los shimeji i una mica de la pastanaga.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada