Sempre que viatjo m’agrada visitar tendes d’alimentació, supermercats i biblioteques. A Paris vaig descobrir una llibreria ideals per als cuinetes: Librarie Gourmande.
Sovint els meus souvenirs són menjar i llibres (molts d’ells de cuina). Avui von porto un per als amants del formatge. Variations inventives autour des fromages au lait cru de Véronique Chapacou. Xicotet, però carregat de formatges amb la seva explicació i una proposta de recepta.
I aquí la meua versió de la recepta.
Ingredients:
500g musclos*
120g grana padano
80g festucs sense sal
240g mantega (jo he posat la mitat de quantitat d’oli d’auliva)
60g de pa ratllat (jo l’he substituït per yuca ratllada)
40g ametlla mòlta
julivert
primentó roig
sal (jo no he posat més sal perquè considero que els ingredients en sí ja són prou salats)
pebre
*Los musclos d’aquesta recepta són del nord perquè ara no és temporada dels del terreno que són més xicotets i gustosos. Queda pendent per a repetir. A la recepta original posa: «24 grosses moules d’Espagne».
Preparació:
Netegem bé los musclos i los coem al vapor.
Preparem lo farcit tot triturant la resta d’ingredients.
Una vegada obert mos esperem a que se gelen una mica i los anirem obrint en les mans i dixarem només una closca. Los posarem a una safata per a forn.
Farcirem cada musclo en la massa que hem triturat. Ho apretarem bé per a que no se desface.
Ho gratinarem i quan veiguem que comencen a dorar-se, ja los podrem servir.
Bon appetit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada