7/3/24

Un llibre, una recepta (73). Tofu fregit en citronella , all i pebre negre

Lo llibre d’aquest mes mos porta a Vietnam. Va ser un regal que me va fer Imma uns anys abans de que jo visités el país. Tinc la sort de tenir amics que viatgen i saben que m’agrada la cuina d’arreu. Sempre pensen en mi. Gràcies!

Vietnamese Favourites de Wendy Hutton és un xicotet llibre en una selecció de les receptes més conegudes.



Ingredients:

1c pebre negre

3 dents d’all

2C de citronella (jo no la tenia fresca, així que l’he utilitzat seca)

½ c sucre (jo he posat panela)

¼ c sal

½ C salsa peix (per substituir-ho i fer-ho vegà, utilitzeu tamari o salsa de soja)

400g tofu ferm

3C oli d’auliva

½ ceba tendra

2 tomaques pera

 

Preparació:

Molem lo pebre en lo molinet.

Pelem les dents d’all i les afegim a un bol en lo pebre, la citronella, lo sucre, la sal i ho triturem tot bé fins obtenir una pasta.


Tallem lo tofu a trossets planets (o com preferiu) i lo barregem bé en la pasta i dixem reposar 30 minuts.

A una paella o planxa, poseu l’oli i doreu lo tofu pels dos costats.

Mentrestant netegem la tomaca i la tallem a daus. Pelem la ceba i la tallem a trossets. Ho posem a un plat.

Després servim lo tofu per damunt.

Per a minjar, barregeu bé i gaudiu d’un plat ben especiat i fresc.

Vietnam és un país en una cuina aromatitzada per la varietat de plantes que utilitzen. Llàstima que aquí no tinguem a l’abast aquest producte fresc.

Si voleu vore més cosetes pel blog sobre la cuina vietnamita, no vos pregueu:

Viatjant i minjant... Vietnam 

Viatjant i minjant per Vietnam II

Green Bamboo Cooking School (Un taller de cuina fantàstic!)

Vegetarian Bánh Xèo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada