Avui vos apropo atra vegada a la gastronomia
vietnamita. Si no vau llegir el primer post sobre aquesta, podeu trobar-lo
aquí.
Un altre dels clàssics de la seua
cuina, són els rotllets que fan de moltes maneres i amb diferents pastes. Els
podeu trobar frescos i fregits on el paper d’arròs és la base.
“Nem ram” rotllets fregits (en
aquest cas amb vegetals i gambes) que porten com una segona capa de paper d’arròs
en forma de reixa per fora que encara els fa més cruixents al mossegar.
Els frescos fets amb fideus d’arròs,
enciam i verdures. Molt fins que sucats amb salsa picanteta estan boníssims.
Rotllets fregits amb tofu i
bolets.
Pels carrers, sobretot als
pobles, podeu trobar els papers d’arròs per a fer els rotllets secant-se al sol
sobre una reixes fetes amb canyes. Per això quan els comprem, tenen com un
dibuix estampat.
I anant pels seus carrer segur
que trobareu infinites parades de menjar. Al Vietnam, fer vida al carrer està a
l’ordre del dia i gairebé tothom menja fora de casa, amb uns tamborets xicotets.
Una de les coses més populars ( a banda del “pho”) són els “banh mi”, que
literalment en vietnamita vol dir pa. Aquest tipus de barretes tenen el seu origen
en la ocupació francesa i els podeu trobar farcits de mil coses.
“Banh mi” de pollastre a la mel i
l’altre de gírgoles amb chili dolç.
“Banh mi” de pollastre amb
citronella.
Al Vietnam també són llepolets i
els hi agraden els dolços a l’igual que també picar entre hores. Hi ha molta
fruita i diversitat de snacks per a tots els gustos.
Si vos agrada la fruita, esteu al paradís
perquè està molt bona i descobrireu nous sabors (i no tenen res a vore en els
que mos arriben fins aquí perquè allí estan madurades a l’arbre). “Măng Cụt” (mangosteens), “Thanh Long” (fruita del drac), síndries xicotetes, “Chôm Chôm” (rambutan), “Vải Thiều” (lichis), Long Nhãn
(ull del drac), mangos, durian, guaiaba, fruita de la passió, papaia... La podeu comprar als mercats i menjar-vo-la allí mateix o bé a qualsevol paradeta o restaurant vos la serviran pelada i arreglada.
Amb les papaies verdes, fan unes
amanides boníssimes, com aquesta “Goi du du” que també porta soja texturitzada.
O com les que vam cuinar al GreenBamboo Cooking School amb gambes o bé amb tofu, bolets i flor de plataner.
Lo coco és una fruita que no pot
faltar i a banda de beure’n la seva aigua i utilitzar-lo per a cuinar infinites
receptes, al delta del Mekong fan un caramels molt bons.
Amb la llet de coco couen les
llegums i fan postres molt bons. La foto no és la millor però...
I amb fruita i llet de coco també
fan gelats. O bé a la manera tradicional amb aquests motlles o els típics que
podem trobar a casa nostra però amb sabors completament diferents coma quests
fets amb fesols i soja.
Per a picar, hi ha llocs que et
treuen yuca bullida amb sal, cacauet, sèsam i pesteta per a sucar. I també
molts cops fruita de la mateixa manera.
Una cosa que ens va agradar molt
i que només vam vore pel sud, van ser aquestes neules amb plàtan. Boníssimes!
I sí, també hi ha altres snacks
que personalment no minjaria mai, però que trobareu:
Cucs saltejats.
Una espècie de farcellets amb
carn macerada i seca.
Carn seca de ternera.
I fins aquí una miqueta més de la
nostra experiència. Queda un últim post, esteu atents... Hẹn gặp lại!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada