22/3/20

Viatjant i minjant... Vietnam (II)


Avui vos apropo atra vegada a la gastronomia vietnamita. Si no vau llegir el primer post sobre aquesta, podeu trobar-lo aquí.


Un altre dels clàssics de la seua cuina, són els rotllets que fan de moltes maneres i amb diferents pastes. Els podeu trobar frescos i fregits on el paper d’arròs és la base.


“Nem ram” rotllets fregits (en aquest cas amb vegetals i gambes) que porten com una segona capa de paper d’arròs en forma de reixa per fora que encara els fa més cruixents al mossegar.


Els frescos fets amb fideus d’arròs, enciam i verdures. Molt fins que sucats amb salsa picanteta estan boníssims.


Rotllets fregits amb tofu i bolets.

Pels carrers, sobretot als pobles, podeu trobar els papers d’arròs per a fer els rotllets secant-se al sol sobre una reixes fetes amb canyes. Per això quan els comprem, tenen com un dibuix estampat.


I anant pels seus carrer segur que trobareu infinites parades de menjar. Al Vietnam, fer vida al carrer està a l’ordre del dia i gairebé tothom menja fora de casa, amb uns tamborets xicotets. Una de les coses més populars ( a banda del “pho”) són els “banh mi”, que literalment en vietnamita vol dir pa. Aquest tipus de barretes tenen el seu origen en la ocupació francesa i els podeu trobar farcits de mil coses.


“Banh mi” de pollastre a la mel i l’altre de gírgoles amb chili dolç.


“Banh mi” de pollastre amb citronella.

Al Vietnam també són llepolets i els hi agraden els dolços a l’igual que també picar entre hores. Hi ha molta fruita i diversitat de snacks per a tots els gustos.
Si vos agrada la fruita, esteu al paradís perquè està molt bona i descobrireu nous sabors (i no tenen res a vore en els que mos arriben fins aquí perquè allí estan madurades a l’arbre). “Măng Cụt” (mangosteens), “Thanh Long” (fruita del drac), síndries xicotetes, “Chôm Chôm” (rambutan), “Vải Thiều” (lichis), Long Nhãn (ull del drac), mangos, durian, guaiaba, fruita de la passió, papaia... La podeu comprar als mercats i menjar-vo-la allí mateix o bé a qualsevol paradeta o restaurant vos la serviran pelada i arreglada.




Amb les papaies verdes, fan unes amanides boníssimes, com aquesta “Goi du du” que també porta soja texturitzada.


O com les que vam cuinar al GreenBamboo Cooking School amb gambes o bé amb tofu, bolets i flor de plataner.
 
Lo coco és una fruita que no pot faltar i a banda de beure’n la seva aigua i utilitzar-lo per a cuinar infinites receptes, al delta del Mekong fan un caramels molt bons.




Amb la llet de coco couen les llegums i fan postres molt bons. La foto no és la millor però...


I amb fruita i llet de coco també fan gelats. O bé a la manera tradicional amb aquests motlles o els típics que podem trobar a casa nostra però amb sabors completament diferents coma quests fets amb fesols i soja.




Per a picar, hi ha llocs que et treuen yuca bullida amb sal, cacauet, sèsam i pesteta per a sucar. I també molts cops fruita de la mateixa manera.




Una cosa que ens va agradar molt i que només vam vore pel sud, van ser aquestes neules amb plàtan. Boníssimes!



I sí, també hi ha altres snacks que personalment no minjaria mai, però que trobareu:


Cucs saltejats.


Una espècie de farcellets amb carn macerada i seca.


Carn seca de ternera.

I fins aquí una miqueta més de la nostra experiència. Queda un últim post, esteu atents... Hẹn gặp lại!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada