8/1/24

Un llibre, una recepta (72). Asbargínyia especiada en pèsols

Comencem l’any en un llibre d’un dels meus cuiners preferits: Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love de Yotam Ottolenghi. Un llibre de receptes carregades de sabor i que fa salivejar només de passar els seus pàgines, imagineu-vos si olorem els plats? Mmmm...


Ingredients:

3 asbargínyies

120ml oli d’auliva

150g cherries

1 ceba

6 dents d’all

30g gingebre

1 pesteta

1c llavors mostassa

1c cúrcuma mòlta

1c garam masala

1c comí mòlt

300ml aigua

150g tomaques en conserva

Cilantre

2c suc llimona

200g pèsols congelats

2C iogurt estil grec (jo he utilitzat de coco)

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Precalentem lo forn a 220º.

Netegem i tallem els asbargínyies a daus. Les posem a una safata en 4 cullerades d’oli d’auliva, sal i pebre. Ho barregem bé i coem uns 20 minuts.

Als 20 minuts afegim les cherries i ho dixem coure uns 10 minuts més.

Mentrestant fem la salsa a la olla inox de la Magimix. Si no teniu robot de cuina ho feu a una paella i després ja ho triturareu.

Pelem la ceba i l'afegim a l’olla en un bon xorro d’oli. Triturem. Programem: COCCIÓN, DORAR 7 minuts. Pelem les dents d'all i lo gingebre i a mitant cocció los afegim.

Ho triturem i afegim la pesteta i les espècies. Dorem un parell de minuts més.

Afegim les tomaques, 300ml d’aigua i salpebrem. Tornem a programar COCCIÓN/DORAR 15 minuts. Després ho triturem.

Bullim los pèsols.

A una paella saltegem los pèsols en ceba tendra, cilantre i salpebrem

Fem la salsa de iogurt a un bol barrejant lo iogurt, sal i una mica de suc de llimona.

Servim als plats individuals. Al fons del plat hi posem l’asbargínyia i les cherries, per damunt la salsa de tomaca i per acabar, los pèsols. 

Si vos ve de gust, i vos agrada la picant, podeu tirar una mica  de pesteta mòlta per damunt.

Una barreja de sabors brutal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada