5/2/23

Arròs d’abadejo a la valenciana

 


Avui amb Cooking the Chef vos porto una recepta del chef més influent de la Catalunya del segle XX, el qual va escriure un bon nombre de receptaris i que segur que heu preparat a casa alguna de les seus receptes. El gran Josep Rondissoni.

La recepta d’avui, senzilla i bona que me recorda molt a les paelles de la iaia, ben carregaeta de verdura. Aquí la meua versió del llibre: El llegat de Rondissoni de Manel Guirado.

 

Ingredients:

400g d’arròs

250g abadejo sec

400g faves tendres

200g pèsols

3 carxofes

200g bajoques

2 naps (no ne tenia, no n’he posat)

2 cebes

2 grans d’all

200g tomaques

2 priemtnons verds

Oli d’auliva

½ c pebre roig

Safrà

Sal (jo no n’he afegit perquè l’abadejo ja estava prou salat)

Pebre blanc (jo l’he posat negre)

 

Preparació:

Posem l’abadejo a una graella en un xorret d’oli i lo torrem una mica. Després l’esqueixem i lo rentem diverses vegades. Jo l’he dixat a més, a remulla mentre preparava la resta.

Pelem la ceba i la piquem.

Netegem i tallem a daus los primentons.

Posem un bon xorro d’oli a la paella i sofregim la ceba i los primentons.

Mentrestant peles les dents d’all i les trinxem.

Les afegim a la paella.

Netegem les tomaques i les tallem a trossets.

Les afegim a la paella en lo pebre roig i sofregim 5 minuts més. 

Netegem les bajoques i les tallem a trossets.

Afegim a la paella los pèsols, les faves i les bajoques. Barregem bé i afegim l’abadejo escorregut i ¼ de litre d’aigua. Ho coem durant 15minuts.


Netegem les carxofes i els tallem a galls. A la recepta original se fregixen en oli a banda, però jo no ho he fet, les he posat a la paella en cru.

Afegim 1 litre d’aigua a la paella, salpebrem i quan comence a bullir afegim l’arròs, les carxofes i lo safrà lleugerament torrat.

Ho dixem coure 20 minuts i ja estarà l’arròs al punt.

Si voleu vore atres receptes de Rondissoni, visiteu Cooking the Chef.


3 comentaris:

  1. I que bones són aquestes receptes que recorden a les iaies!
    M’encanta aquest arròs.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. un plato completo y sanísimo!
    besitos

    ResponElimina