Aquest mes, arribant al llibre 50, vos proposo una recepta que si me coneixeu ja sabeu que és un dels meus cuiners preferits, Yotham Ottolenghi. No vos podeu perdre cap dels seus llibres! Avui vos porto una recepta del Flavour.
Helena ha preparat una bona ració d’aquest The Ultimate Traybake Ragù. Una bolonyesa vegetal que mos diu que està boníssima i han gaudit amb diferents plats de pasta com els espaguetis o els macarrons.
Quina bona pinta, tat?
I també mos ha preparat uns Portobello Steaks and Butter Bean Mash (bistecs de portobello amb puré de fesols) que diu que repetirà segur.
Ingredients:
Per a l’hummus:
2 dents d’all
2C oli d’auliva
2C tahina
300g cigrons cuits
2C suc de llimona
3C aigua gelada
Sal
Pebre negre
Per als bolets:
300g de bolets variats (ell ho ha fet amb shitake i portobello, però
jo també li he afegit uns xampinyons i camagrocs)
1 dents d’all
60ml oli d’auliva
1 llimona (necessitarem 3 tiretes de la seva pell i 2C del seu suc)
5g de timó
1 ½ c xarop atzavara
1 pesteta seca grossa
Julivert
Fonoll (com que no tenia fonoll fresc, no ‘n’hi he posat)
Preparació:
Aprofitem que estem fent alguna altra cosa al forn per a coure les
dues dents d’all amb una mica d’oli, sal i pebre al forn durant 40 minuts.
Netegem los bolets, los laminem tots menys los camagrocs. Los saltegem
a la paella uns 8 minuts.
Mentrestant a un bol posem una dent d’all xafada, l’oli d’auliva, la pesteta, les pells de llimona i lo seu suc, lo timó, lo xarop d’atzavara i sal i pebre negre. També la pesteta una mica dorada a la paella.
Després afegim los bolets, barregem bé i dixem marinar una o dues
hores.
Jo ho he triturat a la cuba grossa del processador de la Magimix Cook Expert durant 2-3 minuts.
A un plat, repartim bé lo hummus a la seua base. Per sobre repartim los bolets marinats i al damunt li tirem una mica de julivert trinxat i un xorret d’oli d’auliva més al gust.
Serviu i gaudiu.
Podeu acompanyar-ho de pa, bastonets de verdures, endívies...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada