11/6/20

Croquetes de bledes

Una opció vegana sense gluten, làctics ni ou.


Ingredients:
600g bledes (només les fulles, les penques les podeu fer farcides, guisades, en truita...)
1 ceba grossa
300ml llet arròs
Farina de panís
4C llevadura nutricional
Farina de cigrons
Pa ratllat sense gluten
Sal
Pebre negre
Nou moscada
Oli d’auliva
Oli per fregir (auliva, gira-sol, coco...)

Preparació:
Netegem bé les bledes i tallem les seues fulles a trossets.


Pelem i trinxem la ceba. Mitja la posarem a una paella en oli d’auliva i la saltejarem amb les bledes. Salpebrearem.


L’altra mitja la utilitzarem per a la beixamel. La sofregirem una mica a la paella en un xorret d’oli d’auliva . Afegirem dues o tres cullerades de farina de panís generoses i dorarem. Anirem afegint la llet d’arròs i remenant per aconseguir una beixamel ben espessa. Si veieu que necessiteu més farina per espessir, n’afegiu.  Salpebrarem i li posarem una polsim de nou moscada.



Barrejarem bé a un bol la beixamel i lo sofregit de bledes.


Afegirem la llevadura nutricional, i una vegada feta la massa la guardarem un parell d’hores a la nevera.


Traurem la massa de la nevera i donarem la forma de croquetes que vulguessem.


Per arrebossar-les barrejarem una mica de farina de cigrons amb aigua i les passarem per allí. Després per pa ratllat sense gluten.


Ho fregirem en oli ben calent i abundant.


Si ne feu més que menos, abans de fregir-les, les podeu guardar i congelar.
Les servirem acabades de fer.


Ja me contareu com vos han quedat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada