Lo llibre
que vos porto aquest mes es diu: En la
cocina con el Arroz de Franca Feslikenien. Un llibre xicotet però
carregat de receptes d’arròs que segur que voldreu provar.
Aquest mes Helena s'ha animat a preparar un Arròs a la tunisenca. Un plat complet amb hidrat, proteïna i fruita.
I també un Risotto de carabassó que Oriol s'ha minjat d'allò més a gust!
I aquí, lo risotto de maduixes:
Ingredients:
400g arròs
carnaroli
1 bol de
maduixes rentades i tallades
Algunes maduixes
per a decorar
½ got vi
blanc sec
1 ceba
1’5l caldo
de verdura
100ml crema
vegetal (soja, arròs...)
Parmesà
Sal
Pebre
Preparació:
Netegem les
maduixes i les tallem a trossets. Ne reservem algunes per a decorar.
Pelem i
piquem la ceba.
Posem un
xorro d’oli a la cassola i afegim la ceba. La dorem. Acalentem lo caldo de
verdura a foc baix.
A
continuació li afegim lo vi blanc i deixem que s’acabe de coure.
Afegim les
maduixes tallades a trossets i saltegem. Voreu que s'aniran desfent.
Posem l’arròs
i ho saltegem tot junt. Salpebrem.
Anem afegint
poc a poc lo caldo de verdura i remenant.
Afegim la crema vegetal. Tallem lo
parmesà a trosso i ne reservem algun trosset per a decorar.
Quan l’arròs
estigue gairebé fet, afegirem lo parmesà i remenarem bé per a que se desface.
Acabarem de
coure i servirem.
Un risotto
delicat i amb un gust que no vos dixara indiferents. Si lo proveu, ja me
contareu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada