7/4/20

Un llibre, una recepta (28). Risotto de maduixes



Perquè un risotto sempre ve de gust i aquest és amb fruita de temporada que li dona un toc diferent.

Lo llibre que vos porto aquest mes es diu: En la cocina con el Arroz de Franca Feslikenien. Un llibre xicotet però carregat de receptes d’arròs que segur que voldreu provar.



Aquest mes Helena s'ha animat a preparar un Arròs a la tunisenca. Un plat complet amb hidrat, proteïna i fruita.


I també un Risotto de carabassó que Oriol s'ha minjat d'allò més a gust!



I aquí, lo risotto de maduixes:

Ingredients:
400g arròs carnaroli
1 bol de maduixes rentades i tallades
Algunes maduixes per a decorar
½ got vi blanc sec
1 ceba
1’5l caldo de verdura
100ml crema vegetal (soja, arròs...)
Parmesà
Sal
Pebre

Preparació:
Netegem les maduixes i les tallem a trossets. Ne reservem algunes per a decorar.


Pelem i piquem la ceba.
Posem un xorro d’oli a la cassola i afegim la ceba. La dorem. Acalentem lo caldo de verdura a foc baix.


A continuació li afegim lo vi blanc i deixem que s’acabe de coure.
Afegim les maduixes tallades a trossets i saltegem. Voreu que s'aniran desfent.



Posem l’arròs i ho saltegem tot junt. Salpebrem.



Anem afegint poc a poc lo caldo de verdura i remenant.


Afegim la crema vegetal. Tallem lo parmesà a trosso i ne reservem algun trosset per a decorar.
Quan l’arròs estigue gairebé fet, afegirem lo parmesà i remenarem bé per a que se desface.


Acabarem de coure i servirem.


Un risotto delicat i amb un gust que no vos dixara indiferents. Si lo proveu, ja me contareu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada