7/2/20

Un llibre, una recepta (26). Quinoa al coco amb verdures



Com cada mes, vos porto un llibre nou. Avui toca: Come Limpio de Carla Zaplana. Un llibre que no només conté receptes de cuina sinó que porta tota una filosofia i estil de vida. Fàcil de llegir i amb moltes pautes que poden ser útil per a molts.


La meua recepta, una mica adaptada a la seva del llibre perquè he utilitzat les verdures que tenia a casa en aquell moment.

Ingredients.
1 tassa de quinoa (a mi m’agrada barrejar de diferents tipus: roja, negra...)
½  primentó roig escalivat
1 tassa de brocoli al vapor
½ tassa de shitake saltejats
1 tassa de carabassa cuita al forn
½ tassa de coco ratllatç
¼  tassa de caldo de verdura
3 fulles de llorer
Sal
Pebre negre

Preparació:
Netegem la quinoa amb aigua abundant i la posem a coure amb dues tasses d’aigua i les fulles de llorer.
Una vegada cuita l’escorrem bé.


A una paella posem lo caldo de verdura i quan estigue ben calent afegim els verdures i gairebé tot lo coc (ne guardarem una mica per a decorar lo plat). Bàsicament és com saltejar/escaldar les verdures per a que recuperen l’escalfor abans de posar-les al plat. Però és un plat que fred també està molt bo.
Salpebrem.


Servim lo plat amb la quinoa a la base, damunt la verdura i per sobre una miqueta més de coco ratllat.



1 comentari: