7/6/19

Un llibre, una recepta (18). Espàrrecs macerats amb oli de sèsam amb fideus




Seguim amb les receptes dels llibres de cuina amb Un llibre, una recepta. La d’avui és una recepta lleugera, fàcil de fer i que segur que agrada a tothom que sigue fan dels espàrrecs.

Lo llibre, Fideos orientales de Beverly Le Blanc, ve carregat de receptes ben variades que se poden fer amb les mil i una variants de fideus que es poden trobar.


La recepta d’avui es pot preparar tant per a minjar al moment com per a consumir-la fresqueta que també està molt bona.

Ingredients:
(per a 4 persones)
12 espàrrecs
Oli de sèsam
115g de fideus xinesos a l’ou, secs i fins
4 C mirin
2C vinagre d ‘arròs
1C kechap manis (com que no ne tenia l’he substituït per tamari, també se pot substituir per salsa de soja)
Llavors de sèsam
Menta fresca

Preparació:
Netegem bé los espàrrecs i los hi traiem la part més llenyosa del final. Los posem a una safata i los untem amb l’oli de sèsam. Reservem.


Preparem la salsa tot barrejant lo mirin amb lo vinage d’arròs i lo tamari.


Ho dixem macerar tot 1 o 2 hores a la nevera.
Bullim aigua i hi posem los fideus uns 3 minuts fins que estiguen tous. Los escorrem bé i passem per aigua ben gelada.


Coem los espàrrecs a la planxa.


Una vegada fets los barregem amb la salsa que hem preparat.


Ho servim amb los fideus, una mica de sèsam per damunt i unes fulles de menta.




I si algún mes vos voleu animar a preparar alguna de les receptes del llibre que escolliré, només cal que m'envieu un correu a: cuinemcuinem@gmail.com i vos diré com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada