16/6/19

Holubsti vegà *Ucraïna




La recepta d’avui per a participar a Cocinas del Mundo és una recepta tradicional ucraïnesa que s’acostuma a fer amb carn però que també podeu fer una versió vegana com aquesta tot substituint-la per xampinyons.

La recepta l’he tret d’aquesta web plena de receptes fantàstiques: Ukranian Recipes.

Ingredients:
1 col
300ml pasta de tomaca concentrada
4 cebes menudes
500g xampinyons
200g aròs blanc
Llorer
Sal
Coriandre
Pebre roig
Pebre negre

Preparació:
Netegem la col, li traiem les fulles i el cor.
La posem a una cassola i la cobrim d’aigua. La fem bullir amb sal. Quan estigue bullint abaixem lo foc i la coem a foc lent 5 minuts. Separem una mica les fulles. La bullim uns 15 minuts més vigilant que no se face massa.


Escorrerem bé les fulles i reservarem l’aigua de la cocció.
Coem l’arròs amb aigua fins a mitja cocció. Escorrem i reservem.
Netegem i tallem a trossets los xampinyons i les cebes.
Fem un sofregit amb la ceba i los xampinyons. Salpebrem.


Ho barregem amb l’arròs i ho coem uns 5 minuts. Rectifiquem de sal i pebre al gust.


Amb l’aigua de la cocció de la col farem la salsa. Afegirem sal, llorer, pebre roig, pebre negre, coriandre i la pasta de tomaca. Ho coem a foc lent uns 10 minuts.


Ficarem al fons d’una cassola un parell de fulles de col de base.
Agafarem una fulla de col, la farcirem amb lo sofregit d’arròs, enrotllarem i anirem posant a la cassola damunt els fulles de col.



Una vegada estiguen totes les fulles enrotllades ho cobrirem amb la salsa de tomaca i courem a foc lent entre 1’5 i 2 hores fins que la col estigue supertendra.


Quan estigue fet ho servim acompanyat de la salsa.


O si ho preferiu sense salsa, a Ucraïna també se serveix amb julivert i una mica de crema agra.

8 comentaris:

  1. Algo parecido preparé para otro país y estan de verdad muy ricas! Te ha quedado de lujo este platillo veggie! Besis

    ResponElimina
  2. Son muy originales, seguro que estan ricos. bss

    ResponElimina
  3. Muy vistoso, y una vez que lees la receta te dan unas ganasss, un plato muy acertado. Me gusta. bss.

    ResponElimina
  4. Tinc moltes ganes de cuinar aquests rotllets de fulla de col, i la versió vegetariana m'ha acabat de convèncer! han de ser boníssims!
    un petonet

    ResponElimina
  5. Me ha encantado. Es una receta muy original que seguro que sorprende a los comensales.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  6. Este plato estaba en mi lista de recetas ucranianas. Me parece fantástico, sano y muy saludable.
    Bss

    ResponElimina
  7. También me fijé en este plato, la tengo para probar y me encanta esta versión.

    ResponElimina
  8. Muy buena versión. Yo he hecho alguna vez algo parecido, pero en esta receta se nota la influencia eslava.

    ResponElimina