Per a aquells que no hagueu provat mai un curry d’ous. És un
curry molt suau i sabor fantàstic. Aquesta és la meua versió del que apareix al
llibre Los 50 mejores curys de la
India.
Ingredients:
(per a 4
pax)
6 ous
2 cebes
grosses (o 3 mitjanes)
225g tomaca
en conserva (o natural pelada i triturada)
2 dents d’all
100g de coco
ratllat (o 200ml de llet de coco)
2c oli d’auliva
1 pal canyella
(5cm)
3c cilantre
en pols
1 ½ c
pesteta en pols
1c comí
½ c cúrcuma en
pols
1 tros de
gingebre (0’5cm)
Suc ½ llimona
Sal
600ml aigua
Preparació:
Bullim los
ous.
Triturar lo
cilantre, la pesteta, lo comí, l’all, lo gingebre i 2c d’aigua fins aconseguir
una pasta.
Pelar i
tallar les cebes a trossets.
Posar l’oli
a la cassola i la canyella, dorar-la una mica i afegir les cebes. Dixar que se
coguen una mica. Incorporar la pasta d’espècies. Anar remenant i si veiem que s’apega,
posar una mica d’aigua.
Al cap d’uns 7 minuts afegim la tomaca i remenem una
estona més.
Afegim l’aigua
i salem al gust. Dixar coure a foc lent i tapat durant 20 minuts per a fer la
salsa.
Pelem los
ous i los partim per la mitat.
A
continuació afegim lo coco i dixem coure una estona més per a que se barregen
los sabors. Afegim lo suc de llima i los ous.
Servim en una mica d'arròs basmati i un
tros de naan.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada