25/9/16

Tofu dopiaza *Índia



Avui vos porto una recepta tradicional de Bengala. Tradicionalment aquesta recepta se fa en pollastre, però jo l’he adaptat. Així que si no sou vegetarians, podeu substituir lo tofu per un pollastre. I si vos ve de gust, també la podeu fer en peix.



L’he tret del llibre: Los 50 mejores currys de la India de Camellia Panjabi.


Dopiaza. Do significa dos, i piaza significa ceba en hindi. Lo que ens ve a dir que lo plat té dues vegades més ceba de lo normal o bé que s’ha utilitzat al ceba dues vegades en l’elaboració del plat. To i ser un plat hindi, el seu origen és musulmà.

Si vos animeu a provar-lo, voreu que és una combinació excel·lent i lo plat, tot i ser especiat és molt fi.

Ingredients:
(per a 4 pax)

600g tofu ferm
8 cebes mitjanes
8 pataques menudes (opcional)
½ tassa de iogurt
6 dents d’all
2 tomaques
100ml d’oli
3c pesteta en pols
2 fulles de llorer
1 tros de pal de canyella (5cm)
6 cardamonos
1 ½ c pebre negre en gra
12 claus
2 pestetes
2c gingebre ratllat
½ c cúrcuma en pols
1 ½ c garam masala
½ c sucre moré

Preparació:
Escorrem bé lo tofu i lo tallem lo tofu a daus.
Barregem la pesteta en pols en una mica d’aigua i fem una pasta.
Pelem, rentem les cebes. Partim dues cebes per la mitat.
Piquem dues cebes.
Posem un xorro d’oli a una cassola i les dorem.


Les altres quatre cebes les ratllem. Després les fiquem a un colador i dixem que vaiguen soltant l’aigua tot pressionant bé.



Pelem les pataques o bé les rentem si les volem dixar en pell. Les tallem a daus.


Rentem i tallem també les tomaques a daus.
Una vegada la ceba estigue cuita, la retirem de la cassola i reservem. Piquem los alls i los afegim al mateix oli en les fulles de llorer. Després de 2-3 minuts afegim la canyella i los cardamonos. Dos minuts més tard, afegim lo pebre, los claus i les pestetes sanceres.
A continuació afegim lo gingebre, la pasta de pesteta i la cúrcuma. No parem de remenar.


Incorporem lo tofu, les pataques, la ceba escorreguda i les tomaques. 


Seguidament afegim lo iogurt i lo sucre. Ho coem uns 20-12 minuts sense parar de remenar. Afegim una mica d’aigua.


Precalentem lo forn a 150º.
Afegim les cebes partides per la mitat, lo suc de la ceba escorreguda i salem al gust. Remenem durant 2-3 minuts.


Afegim una mica d'aigua i acabem la cocció al forn durant uns 20-25 minuts.



Quan les pataques estiguin cuites, hi posem la mitat de la ceba fregida i empolvorem en lo garam masala.

Un cop cuit, servim en la ceba que ens queda fregida per damunt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada