Avui vos porto
una recepta tradicional de Bengala. Tradicionalment aquesta recepta se fa en
pollastre, però jo l’he adaptat. Així que si no sou vegetarians, podeu substituir
lo tofu per un pollastre. I si vos ve de gust, també la podeu fer en peix.
L’he tret
del llibre: Los 50 mejores currys de la
India de Camellia Panjabi.
Dopiaza. Do significa dos, i piaza
significa ceba en hindi. Lo que ens ve a dir que lo plat té dues vegades més ceba
de lo normal o bé que s’ha utilitzat al ceba dues vegades en l’elaboració del
plat. To i ser un plat hindi, el seu origen és musulmà.
Si vos
animeu a provar-lo, voreu que és una combinació excel·lent i lo plat, tot i ser
especiat és molt fi.
Ingredients:
(per a 4
pax)
600g tofu
ferm
8 cebes
mitjanes
8 pataques
menudes (opcional)
½ tassa de
iogurt
6 dents d’all
2 tomaques
100ml d’oli
3c pesteta
en pols
2 fulles de
llorer
1 tros de pal
de canyella (5cm)
6 cardamonos
1 ½ c pebre
negre en gra
12 claus
2 pestetes
2c gingebre
ratllat
½ c cúrcuma
en pols
1 ½ c garam
masala
½ c sucre
moré
Preparació:
Escorrem bé
lo tofu i lo tallem lo tofu a daus.
Barregem la
pesteta en pols en una mica d’aigua i fem una pasta.
Pelem,
rentem les cebes. Partim dues cebes per la mitat.
Piquem dues
cebes.
Posem un
xorro d’oli a una cassola i les dorem.
Les altres
quatre cebes les ratllem. Després les fiquem a un colador i dixem que vaiguen
soltant l’aigua tot pressionant bé.
Pelem les
pataques o bé les rentem si les volem dixar en pell. Les tallem a daus.
Rentem i
tallem també les tomaques a daus.
Una vegada
la ceba estigue cuita, la retirem de la cassola i reservem. Piquem los alls i
los afegim al mateix oli en les fulles de llorer. Després de 2-3 minuts afegim
la canyella i los cardamonos. Dos minuts més tard, afegim lo pebre, los claus i
les pestetes sanceres.
A
continuació afegim lo gingebre, la pasta de pesteta i la cúrcuma. No parem de
remenar.
Incorporem lo
tofu, les pataques, la ceba escorreguda i les tomaques.
Seguidament afegim lo
iogurt i lo sucre. Ho coem uns 20-12 minuts sense parar de remenar. Afegim una mica
d’aigua.
Precalentem
lo forn a 150º.
Afegim les
cebes partides per la mitat, lo suc de la ceba escorreguda i salem al gust.
Remenem durant 2-3 minuts.
Afegim una mica d'aigua i acabem la
cocció al forn durant uns 20-25 minuts.
Quan les
pataques estiguin cuites, hi posem la mitat de la ceba fregida i empolvorem en
lo garam masala.
Un cop cuit,
servim en la ceba que ens queda fregida per damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada