500g farina
de força
10 anous
300ml aigua
9g llevadura
50g parmesà
(o qualsevol altre formatge en pols que vos agrade)
6 c de
tomaca sofregida
1c cúrcuma
Sal
Preparació:
Fem la massa
tot barrejant la farina, la llevadura, la sal i l’aigua. La separem en tres
part si a cadascuna li afegim los seus ingredients característics.
Per al roig
li afegim la tomaca.
Per al groc,
cúrcuma i parmesà.
Per a la
volta anous.
Dixem
reposar la massa uns 30 minuts.
Dividim la
massa a parts iguals per a fer los xurrets. Necessitarem 5 de color groc de la
mateixa mida, 4 de color roig de la mateixa mida i lo de anous ben llarg.
En los
xurrets rojos i grocs farem la senyera i després li pegarem la volta amb lo de
anous.
Si von
sobra, podeu fer una roses a mode de minipanet que també queden bé.
Ho posem al
forn a coure a 250º uns 15-20 minuts i ja tindrem lo nostre pa de St. Jordi vegetarià.
Si voleu fer
una versió carnívora, només cal que canvieu la tomaca per sobrassada.
Que tingueu
una bon dia de St. Jordi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada