Avui vos porto una recepta d'un llibre de cuina de bentos que m'agrada molt: The Just Bento Cookbook. Pràctic, interessant i ben estructurat.
Seria genial arribar a fer bentos com los que te trobes pel Japó, a tots mos alegrarien lo dinar de carmanyola, però de moment mos conformem en aquests que combinen la cuina tradicional del Japó en la d'arreu del món.
Ingredients:
Per als
nuggets:
½ ceba
1 trosset de
gingebre
1 c oli de
sèsam
20g pèsols
450g tofu
3c miso
Farina de
cigrons
Oli de
girasol
Per a la
kinpira:
Oli de sèsam
½ primentó
roig
½ primentó
verd
1c tamari
1 c sèsam
Chili
Preparació:
Rentem bé
los primentons i los tallem a tires.
Pelem i
tallem la ceba ben menuda. Trinxem lo trosset de gingebre.Posem la ceba i lo
gingebre a una paella a sofregir en l’oli de sèsam.
Bullim los
pèsols.
Posem a una
altra paella l’oli de sèsam, lo Chilli en pols i lo sèsam a dorar. Quan estigue
dorat afegim los primentons i lo tamari i saltegem. Ha de quedar cuit però
cruixent.
Desfem lo
tofu en una forquilla i lo barregem en lo sofregit de ceba i gingebre. Afegim
los pèsols i lo miso. Ho barregem tot bé.
Anem fent
boletes de la mida desitjada i ho arrebossem en farina de cigrons. Fregim en
abundant oli de girasol.
Quan ho
traiem ho deixem escórrer bé damunt d’un paper de cuina.
Posem a la
carmanyola i servim acompanyat d’arròs integral cuit a l’arrossera.
Ja tenim lo
nostre bento. ;)
Molt bo i apetitós tot plegat. També tinc el llibre i m'ha servit per fer les delicies de ma filla durant els àpats a la facultat on ha estudiat uns anys. (I l'enveja dels seus companys de carmanyola) :)
ResponEliminaUna abraçada
Molt bo i apetitós tot plegat. També tinc el llibre i m'ha servit per fer les delicies de ma filla durant els àpats a la facultat on ha estudiat uns anys. (I l'enveja dels seus companys de carmanyola) :)
ResponEliminaUna abraçada