Les
quantitats dependran de les mones que vulgueu fer. Sempre comptem en relació als
ous que posem per a la resta d’ingredients.
6 ous
1/2l oli d’auliva
1/2kg sucre
6 papers de
graciosa (3 de blaus i 3 de blancs)
300g llevadura
1l llet
(vaca, soja, arròs..)
1 llimona
3 kg de
farina (en aquest cas, hem fet la mitat de mones en blat, i l’altra mitat en
espelta)
Pa decorar:
Carabassat
Sucre
Confitets
Cabell d’àngel
Xocolata
Ous
Preparació:
Barregem los
ous en l’oli d’auliva i lo sucre. Rentem bé la pell de la llimona i la ratllem
a la barreja.
Desfem la
llevadura en la llet tèbia, a temperatura ambient. No ha d’estar ni gelada ni
massa calenta, sinó la tallarà.
Afegim la
farina, la llevadura en la llet i los papers de graciosa, i anem pastant fins
obtenir una massa fina i moldejable.
La taparem
en un drap de cuina o tovallo i la dixarem reposar un mínim de 4 hores en un
lloc calent per a que puge.
Una vegada
la pasta haigue pujat, ja podem fer les mones i los reganyats al gust. Ho podem
farcir de xocolata, cabell d’àngel, crema, ametlla, moniato.. allò què més vos
agrade i decoraren carabassat, confits...
Ho posem en
safates amb farina per a que no s’enganxen i ho coem al forn. O bé al de casa,
o anem al forn de pa.
I aquí teniu
les nostres mones i reganyats d’enguany! Quina auloreta!
M'encanten amb totes les formes que les has fet...però la del ou el mig és potser la meva predilecta! Petons!
ResponEliminaQuina gràcia que tenen, aquestes mini mones! i són mones d'estil tradicional, de les que m'agraden! Les de pastisseria amb mantega o crema cremada les trobo massa dolces. Petons i bona setmana santa!
ResponElimina