15/4/14

Mones!!!




 
Ingredients:

Les quantitats dependran de les mones que vulgueu fer. Sempre comptem en relació als ous què posem per a la resta d’ingredients.

6 ous

1/2l oli d’auliva

1/2kg sucre

6 papers de graciosa (3 de blaus i 3 de blancs)

300g  llevadura

1l llet (vaca, soja, arròs..)

1 llimona

3 kg de farina (en aquest cas, hem fet la mitat de mones en blat, i l’altra mitat en espelta)



Pa decorar:

Carabassat

Sucre

Confitets

Cabell d’àngel

Xocolata

Ous



Preparació:



Barregem los ous en l’oli d’auliva i lo sucre. Rentem bé la pell de la llimona i la ratllem a la barreja.

Desfem la llevadura en la llet tèbia, a temperatura ambient. No ha d’estar ni gelada ni massa calenta, sinó la tallarà.

Afegim la farina, la llevadura en la llet i los papers de graciosa, i anem pastant fins obtenir una massa fina i moldejable.

La taparem en un drap de cuina o tovallo i la dixarem reposar un mínim de 4 hores en un lloc calent per a que puge.



Una vegada la pasta haigue pujat, ja podem fer les mones i los reganyats al gust. Ho podem farcir de xocolata, cabell d’àngel, crema, ametlla, moniato.. allò què més vos agrade i decoraren carabassat, confits...







Ho posem en safates amb farina per a que no s’enganxen i ho coem al forn. O bé al de casa, o anem al forn de pa.



I aquí teniu les nostres mones i reganyats d’enguany! Quina auloreta!


2 comentaris:

  1. M'encanten amb totes les formes que les has fet...però la del ou el mig és potser la meva predilecta! Petons!

    ResponElimina
  2. Quina gràcia que tenen, aquestes mini mones! i són mones d'estil tradicional, de les que m'agraden! Les de pastisseria amb mantega o crema cremada les trobo massa dolces. Petons i bona setmana santa!

    ResponElimina