2 asbargínies
200g abadejo dessalat
½ ceba
6 tomaques
4 talls de
camembert
1 all
Sal
Oli
Pebre
Preparació:
Rentem les
asbargínies i les abuidem. Les coem al forn fins que estiguen blanetes. Lo que
haguem abuidat ho tallem a trossets menuts.
Pelem, rentem i
tallem la ceba i l’all a trossets i ho posem a sofregir en un xorro d’oli.
Rentem i tallem
la tomaca a daus i la posem al sofregit en l’asbargínia.
Fem a trossets
l’abadejo i també lo posem al sofregit.
Quan estigue tot cuit, farcim les
asbargínies, posem un trosset de camembert al damunt i ho posem a gratinar al
forn.
Bon profit!
Cristina: l'abadejo és una mena de bacallà? La recepta m'encanta però, ignorant de mi, no en conec l'ingredient principal!!! Una abraçada!
ResponEliminaBones!
ResponEliminaL'abadejo és com se li diu al meu poble al bacallà.
Però tècnicament no és exactament el mateix. L'abadejo és un peix molt similar al bacallà.No sé ben bé l'origen de perquè al meu poble (i territori del voltant) se li diu així al bacallà.
De totes maneres t'animo a mirar la pestanya del glossari. Allí intento apuntar totes les paraules de la variant dialectal que parlo, és com un recull.
A seguir cuinant!
ohhh!! tots els ingredients m'agraden, i segur que va quedar boníssim!!
ResponEliminaUna pregunta... com buides les albergínies? a ni se'm trenquen sempre!
ResponEliminaDoncs primer agafo un ganivet i marco lo contorn, després en una cullera de postre i una mica de paciència vaig abuidant poc a poc. És qüestió de clavar-la i estirar, la mateixa forma de l'asbargínia t'ajuda.
EliminaA vore si te surt així!