24/11/11

Rissotto de bolets i formatge




Ingredients:

arròs Monstià (per a 4 persones)
1 ceba
1 pot de vidre de variat de bolets
4 cullerades de formatge cremós
mig got de vi blanc
600ml de caldo (verdura i carn o al gust)
formatge parmesà
orenga
oli
pebre
sal

Preparació:

Pelem i tallem la ceba. La sofregim a la cassola de terra amb una mica d'oli. Rentem i tallem los bolets a trossos més o menys iguals i los afegim a la cassola en la ceba. Salpebrem. Anem sofregint fins que estigue dorat. Tirem l'arròs Montsià per a quatre persones. I sofregim una mica.
Una mida aproximada pot ser un got per a cada dos persones, però depen molt del minjadors que sigueu. Jo, com que ja tinc la mida dels meus grapats, me guio per les meues mans.


Tirem el vi blanc. Remenem a sovint fins que gairebé s'haigue evaporat i tirem lo caldo. Anem remenant de tant en tant.

Quan estigue a punt d'acabar-se lo caldo, tirem lo formatge cremós i una mica de parmesà (la resta lo reservarem per a després). Anem remenenat fins que l'àrròs estigue gairebé cuit.


Lo dixem reposar uns 5 minuts i ja elm podem emplatar. Si al damunt hi tireu una mica de parmesà i orenga, estarà més bo!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada