3/10/11

Mermelada de tomaca



A l'estiu encara que no ai estat per aquí, també ai cuinat, i de valent!

Ingredients:

tomaques
sucre

(proporció: per cada quilo de tomaca, 700g de sucre)

Preparació:

Escaldem les tomaques pa poder pelar-les millor. Les pelem, traiem les llavors i trossegem.

Pesem la tomaca que tenim i posem la proporció de sucre que li pertoca. Ho posem a foc lent, i anem remenant de tant en tant vigilant que no s'agarre. 

Per a la preparació de tot, li podem dedicar tranquil·lament una tarde.



Bullim los pots per a fer la conserva, així los esterilitzem.

Posem la tomaca dins los pots. Tanquem los pots bé, los posem a una olla grossa coberts d'aigua i fem bullir uns 10 minuts l'aigua. Després dixem gelar, los traiem de l'aigua, assequem bé i ja podem guardar.

Boníssima damunt d'un trosset de formatge!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada