Coca de Tomaca
Havia de començar en una cosa que m'agrada molt, les tomaques.
Ingredients:
Pa la base:
300g de farina aproximadament
1 tassa d'aigua
sal
llevat
1 tassa d'oli
Al damunt:
2 tomaques verdes d'amanida
2 tomaques de pera
8 o 10 tomaques cherry
pasta de tomaca (tapenade provençal)
anchoves
aulives sense pinyol
barreja d'herbes provençals
Preparació:
Desfeu un trosset de llevat (1 cullereta de café) en aigua templada, no gelada. Ho barregen amb la farina, l'oli i la sal al gust. Una vegada aconseguida la massa, la dixem reposar tapada en un drap.(depenent del temps que tingueu, sinó no passa res)
Tallem les tomaques a rodanxes i les aulives. Estenem la massa en lo rodillo i li donem la forma que vulguem. Untem una mica de tapenade damunt la massa, anem colacant les diferetns rodanxes de tomaques, posem els anxoves i les aulives. Tireu per damunt una mica de la barreja d'herbes provençal al gust.
Ho posem a la llanda del forn damunt de paper de forn, al màxim uns 10 minuts. Vigileu que cada forn va diferent, potser necessiteu més o menos temps!
I una vegada gelat, a taula! O aon sigue!
osti què bo!! una pregunta: com fas/d'on treus la tapenade??
ResponEliminaAlbert
A algun supermercat gran ho pots trobar, prop dels patés.
ResponElimina