Este mes vos porto un llibre amb el que podreu fer un viatge pel món despertant la curiositat i los 5 sentits. La ciència de las especias del Dr. Stuart Farrimond. Un llibre per llegir i aprendre a la vegada que vos aporta alguna recepta per a utilitzar les espècies que s’expliquen la llibre.
I com a fan dels curris i los plats de cullera, aquí teniu una recepta d’aqueles
que en dic, reconfortant.
Ingredients:
1C oli de coco
1c comí
1 ceba grossa
2 dents d’all
1 tros de gingebre
2c cilantre molt
1c pebre roig
1c cúrcuma
1 moniato gros
400g tomaca en conserva
400g cigrons cuits
1 pesteta
75g brots d’espinacs
2c garam masala
½ llimona
Sal
Preparació:
Pelem i piquem la ceba a la mida desitjada.
A una cassola posem l’oli de coco i posem les llavors de comí. Saltegem
fins que comencen a petar i afegim la ceba. Sofregim.
Pelem les dents d’all i lo gingebre i ho ratllem. Ho afegim al sofregit, també lo cilantre, lo pebre roig i la cúrcuma. Saltegem un parell de minuts.
Pelem i tallem lo moniato a daus. L’afegim a la cassola. Remenem bé per a
que s’impregne de tot.
Afegim los cigrons en lo seu caldo i la tomaca en conserva (la podeu tallar
a la mida que vulgueu).
Coem a foc baix fins que lo caldo reduixque i lo moniato estigue tovet.
Salem al gust.
Afegim los espinacs i remenem bé uns 3-4 minuts.
Afegim lo garam masala i lo suc de la llimona. Remenem bé i servim acabat
de fer.
També és un plat ideal per a carmanyola i que d’un dia per a l’altre encara està més bo. I a vatros, vos agraden los plats de cullera?

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada