7/12/25

Un llibre, una recepta (93). Chana masala en moniato i espinacs

 

Este mes vos porto un llibre amb el que podreu fer un viatge pel món despertant la curiositat i los 5 sentits. La ciència de las especias del Dr. Stuart Farrimond. Un llibre per llegir i aprendre a la vegada que vos aporta alguna recepta per a utilitzar les espècies que s’expliquen la llibre.

I com a fan dels curris i los plats de cullera, aquí teniu una recepta d’aqueles que en dic, reconfortant.

 

Ingredients:

1C oli de coco

1c comí

1 ceba grossa

2 dents d’all

1 tros de gingebre

2c cilantre molt

1c pebre roig

1c cúrcuma

1 moniato gros

400g tomaca en conserva

400g cigrons cuits

1 pesteta

75g brots d’espinacs

2c garam masala

½ llimona

Sal

  

Preparació:

Pelem i piquem la ceba a la mida desitjada.

A una cassola posem l’oli de coco i posem les llavors de comí. Saltegem fins que comencen a petar i afegim la ceba. Sofregim.

Pelem les dents d’all i lo gingebre i ho ratllem. Ho afegim al sofregit, també lo cilantre, lo pebre roig i la cúrcuma. Saltegem un parell de minuts.

Pelem i tallem lo moniato a daus. L’afegim a la cassola. Remenem bé per a que s’impregne de tot.

Afegim los cigrons en lo seu caldo i la tomaca en conserva (la podeu tallar a la mida que vulgueu).


Coem a foc baix fins que lo caldo reduixque i lo moniato estigue tovet.

Salem al gust.

Afegim los espinacs i remenem bé uns 3-4 minuts.

Afegim lo garam masala i lo suc de la llimona. Remenem bé i servim acabat de fer.


També és un plat ideal per a carmanyola i que d’un dia per a l’altre encara està més bo. I a vatros, vos agraden los plats de cullera?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada