Lo llibre d’aquest mes mos porta a Japó en una recepta típica de l’estiu i molt fàcil de preparar.
La cocina japonesa ilustrada de Laure Kié i Haruna Kishi és un llibre en unes il·lustracions fantàstiques d’aquelles receptes que de ben segur no parareu de preparar. Un bon llibre no només per cuinar si no per aprendre alguna coseta més de la cultura nipona.
Ingredients:
1 bloc de tofu sedós
cebollí
gingebre
katsuobushi
Per a la salsa ponzu:
katsuobushi (o shitake sec si voleu fer versió vegana)
5cm alga kombu seca
150ml salsa soja (jo he utilitzat tamari)
100ml suc de llimona
50ml suc de mandarina (o taronja)
4C mirin
Preparació:
Fem la salsa la nit anterior posant-ho tot a un pot de vidre, ho tapem i dixem tota la nit a la nevera.
Al matí següent ho filtreu i ja tindreu la salsa preparada. S’ha de guardar a la nevera.
Obrim lo tofu i escorrem bé el seu suc. Després lo tallem en 4 trossos i lo posem a una plat (o bé en plats individuals si ho voleu fer a la manera tradicional).
Pel damunt hi posem una mica de salsa.
Pelem i ratllem pel damunt lo tros de gingebre. Tallem també lo cebollí i lo repartim. Al moment de servir repartim una mica de katsuobushi per damunt i a gaudir d’un plat ben fresquet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada