7/9/24

Un llibre, una recepta (79). Hiya-yakko

 

Lo llibre d’aquest mes mos porta a Japó en una recepta típica de l’estiu i molt fàcil de preparar.

La cocina japonesa ilustrada de Laure Kié i Haruna Kishi és un llibre en unes il·lustracions fantàstiques d’aquelles receptes que de ben segur no parareu de preparar. Un bon llibre no només per cuinar si no per aprendre alguna coseta més de la cultura nipona.



Ingredients:

1 bloc de tofu sedós

cebollí

gingebre

katsuobushi

Per a la salsa ponzu:

katsuobushi (o shitake sec si voleu fer versió vegana)

5cm alga kombu seca

150ml salsa soja (jo he utilitzat tamari)

100ml suc de llimona

50ml suc de mandarina (o taronja)

4C mirin


Preparació:

Fem la salsa la nit anterior posant-ho tot a un pot de vidre, ho tapem i dixem tota la nit a la nevera.

Al matí següent ho filtreu i ja tindreu la salsa preparada. S’ha de guardar a la nevera.

Obrim lo tofu i escorrem bé el seu suc. Després lo tallem en 4 trossos i lo posem a una plat (o bé en plats individuals si ho voleu fer a la manera tradicional).


Pel damunt hi posem una mica de salsa.

Pelem i ratllem pel damunt lo tros de gingebre. Tallem també lo cebollí i lo repartim. Al moment de servir repartim una mica de katsuobushi per damunt i a gaudir d’un plat ben fresquet.



Si no teniu tots los ingredients per a fer la salsa, també hi ha la versió més senzilla on només hi tiren la salsa de soja pel damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada