1/9/24

Pastís d’aniversari de pastanaga, plàtan i xocolata

 


Un pastís perfecte per a vegans, celíacs i intolerants als làctics.


Ingredients:

Per a cada pis de pastís (en farem 3):

1 tassa de pastanaga ratllada

1 plàtan madur

4C compota de maçana

1/2 tassa farina avena

1/2 tassa farina de fajol

1C espècies per a galetes

1C llevadura en pols


Per al farcit i decorar:

2 alvocats grossos

1 plàtan

4 dàtils

4C cacau pur en pols

nabius

gerds

ametlles trossejades


Preparació:

Netegem, pelem i ratllem els pastanagues.

Pelem els plàtans.

Barregem tots els ingredients dels cocs. Primer per separat, els secs i els humits. Després ho anem integrant tot junt.

Ho posem als motlles desitjats i ho coem.

Aquest cop jo ho he cuit al vapor (però també es pot fer al forn). Ho he fet amb la vaporera XL de la Magimix Cook Expert tot programant: COCCIÓN/VAPOR XL 30min 180º.


Una vegada fets els desemmotllem i dixem gelar damunt d’una reixa.

Preparem la crema de cacao al processador d’aliments. JO ho he fet amb la cuba grossa de la Magimix Cook Expert. Pelem els alvocats i els plàtan, traiem els pinyols dels dàtils i ho posem tot amb el cacau a la cuba. Programem: ROBOT 2min.


Muntem el pastís tot posant una mica de crema de cacau entre capa i capa i la restant li posem una capa per sobre.




Decorem amb els gerds, els nabius i les ametlles.


És un pastís apte també per als més menuts de casa. Ja me contareu si el proveu!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada