27/9/24

Atascaburras

 


Una recepta manchega o murciana que a cada casa preparen a la seua manera. Un plat ben bo per a compartir.


Ingredients:

400g abadejo

4-6 pataques

1 fulla de llorer

3 dents d’all

1 nyora

4 ous

oli d’auliva

julivert

primentó dolç

sal


Preparació:

Dessalarem los lloms d’abadejo la nit anterior.

Tradicionalment les pataques se bullen, però com que m’agrada molt lo gust de les pataques al caliu, he utilitzat unes que ja tenia cuites.

Pelem les pataques i les posem a una olla en l’abadejo, un parell de gots d’aigua, la fulla de la llorer i la nyora trinxada. Ho coem uns 10 minuts fins que veiguem que l’abadejo estigue fet.


Bullim los ous durs.

Pelem les dent d'all i los trinxem a un morter. 

Traiem la pell a l’abadejo i lo desmollem per tal de traure les espines que hi pugue haver. Anem trinxant al morter l’abadejo i les pataques.

Després ho barrejarem tot bé i corregirem de sal.

Pelem los ous i los tallem en quatre trossos.

Ho posarem a una cassola de terra i ho servirem en un bon xorro d’oli d’auliva per damunt, los ous, lo primentó i una mica de julivert trinxat.

Hi ha llocs que també s’acompanya d’unes anous. I vatros, com ho feu? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada