30/3/24

Gentilles aixafades amb tahina i comí

 

Aquesta és una recepta d’un dels meus chefs preferits: Yotam Ottolenghi, del seu llibre Exuberancia. La vibrante cocina vegetariana.

Ingredients:

200g de gentilles (ell ho fa amb puy, jo ho he fet amb pardines)

30g mantega (jo ho he canviat per oli d’auliva)

2C d’oli d’auliva

1 dent d’all

1c comí

4 tomaques

Cilantre

60g tahina

2C suc llimona

Ceba tendra

4 ous

Sal

Pebre negre

70ml aigua

 

Preparació:

Coem les gentilles en abundant aigua durant 35 minuts. En acabar les escorrem i reservem.

Mentrestant, netegem les tomaques i les tallem a daus.

A una cassola posem l’oli d’auliva, lo comí i l’all i coem aproximadament un minut. Afegim les tomaques i sofregim una mica.




A continuació afegim les gentilles, saltegem un parell de minuts i hi posem la tahina, lo suc de llimona i l’aigua. Salpebrem.

Remenem i coem a foc lent durant uns 5 minuts fins que comence a espessir.

Ho aixafem una mica de manera irregular.

Bullim los ous al punt que vulgueu i los pelem.

Tallem una mica de ceba tendra i piquem lo cilantre.

Repartim les gentilles als plats i per damunt hi posem la ceba i lo cilantre. Ho acompanyem d’un ou per cap.

Bon profit!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada