Aquesta és una recepta d’un dels meus chefs preferits: Yotam Ottolenghi, del seu llibre Exuberancia. La vibrante cocina vegetariana.
Ingredients:
200g de
gentilles (ell ho fa amb puy, jo ho he fet amb pardines)
30g mantega
(jo ho he canviat per oli d’auliva)
2C d’oli d’auliva
1 dent d’all
1c comí
4 tomaques
Cilantre
60g tahina
2C suc
llimona
Ceba tendra
4 ous
Sal
Pebre negre
70ml aigua
Preparació:
Coem les gentilles
en abundant aigua durant 35 minuts. En acabar les escorrem i reservem.
Mentrestant,
netegem les tomaques i les tallem a daus.
A una
cassola posem l’oli d’auliva, lo comí i l’all i coem aproximadament un minut.
Afegim les tomaques i sofregim una mica.
A continuació afegim les gentilles, saltegem un parell de minuts i hi posem la tahina, lo suc de llimona i l’aigua. Salpebrem.
Remenem i coem a foc lent durant uns 5 minuts fins que comence a espessir.
Ho aixafem una mica de manera irregular.
Bullim los
ous al punt que vulgueu i los pelem.
Tallem una mica
de ceba tendra i piquem lo cilantre.
Repartim les gentilles als plats i per damunt hi posem la ceba i lo cilantre. Ho acompanyem d’un ou per cap.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada