Comencem l’any en un llibre d’un dels meus cuiners preferits: Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love de Yotam Ottolenghi. Un llibre de receptes carregades de sabor i que fa salivejar només de passar els seus pàgines, imagineu-vos si olorem els plats? Mmmm...
Ingredients:
3
asbargínyies
120ml oli
d’auliva
150g
cherries
1 ceba
6 dents
d’all
30g gingebre
1 pesteta
1c llavors
mostassa
1c cúrcuma
mòlta
1c garam
masala
1c comí mòlt
300ml aigua
150g
tomaques en conserva
Cilantre
2c suc
llimona
200g pèsols
congelats
2C iogurt
estil grec (jo he utilitzat de coco)
Sal
Pebre negre
Preparació:
Precalentem lo
forn a 220º.
Netegem i
tallem els asbargínyies a daus. Les posem a una safata en 4 cullerades d’oli d’auliva,
sal i pebre. Ho barregem bé i coem uns 20 minuts.
Als 20
minuts afegim les cherries i ho dixem coure uns 10 minuts més.
Mentrestant fem
la salsa a la olla inox de la Magimix. Si no teniu robot de cuina ho feu a una
paella i després ja ho triturareu.
Pelem la ceba i l'afegim a l’olla en un bon xorro d’oli. Triturem. Programem: COCCIÓN, DORAR 7 minuts. Pelem les dents d'all i lo gingebre i a mitant cocció los afegim.
Ho triturem i afegim la pesteta i les espècies. Dorem un parell de minuts més.
Afegim les tomaques, 300ml d’aigua i salpebrem. Tornem a programar COCCIÓN/DORAR 15 minuts. Després ho triturem.
Bullim los
pèsols.
A una paella
saltegem los pèsols en ceba tendra, cilantre i salpebrem
Fem la salsa
de iogurt a un bol barrejant lo iogurt, sal i una mica de suc de llimona.
Servim als plats individuals. Al fons del plat hi posem l’asbargínyia i les cherries, per damunt la salsa de tomaca i per acabar, los pèsols.
Si vos ve de gust, i vos agrada la picant, podeu tirar una mica de pesteta mòlta per damunt.
Una barreja de sabors brutal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada