22/12/23

Vieires farcides

 
Un entrant pals dies de festa.

Ingredients:

16 vieires congelades

1 ceba grossa

4C farina de cigrons

1 tassa caldo de verdura o peix

Parmesà ratllat

Dauets de pernil salat

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

 

Preparació:

Pelem i tallem al ceba a daus.  A una cassola posem un xorro d’oli i la sofregim. Salpebrem.


Descongelem les vieires a la nevera. Una vegada descongelades les netegem (closca inclosa) i los hi traiem les gònades (part taronja). Tallem les gònades a trossets i les afegim al sofregit de la ceba.

Les posem damunt d’una safata de forn.

Afegim la farina de cigrons al sofregit i dorem una mica, a continuació triem lo caldo i no parem de remenar fins que mos quede una sala espesseta.

Posem la salsa damunt de les vieires recobrint bé els closques.

Repartim una mica de parmesà per damunt de cadascuna i hi posem uns dauets de pernil (a totes o a la meitat, com preferiu).

Enfornem uns 20 minuts 170º dalt i baix. Els últims 5 minuts podem acabar de gratinar només a dalt.

Servim calentetes acabades de fer.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada