Un entrant pals dies de festa.
Ingredients:
16 vieires
congelades
1 ceba
grossa
4C farina de
cigrons
1 tassa
caldo de verdura o peix
Parmesà ratllat
Dauets de
pernil salat
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Pelem i
tallem al ceba a daus. A una cassola
posem un xorro d’oli i la sofregim. Salpebrem.
Descongelem les vieires a la nevera. Una vegada descongelades les netegem (closca inclosa) i los hi traiem les gònades (part taronja). Tallem les gònades a trossets i les afegim al sofregit de la ceba.
Les posem damunt d’una safata de forn.
Afegim la farina de cigrons al sofregit i dorem una mica, a continuació triem lo caldo i no parem de remenar fins que mos quede una sala espesseta.
Posem la
salsa damunt de les vieires recobrint bé els closques.
Repartim una
mica de parmesà per damunt de cadascuna i hi posem uns dauets de pernil (a
totes o a la meitat, com preferiu).
Enfornem uns 20 minuts 170º dalt i baix. Els últims 5 minuts podem acabar de gratinar només a dalt.
Servim calentetes acabades de fer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada