17/12/23

Dahl de pastanaga i coco *Índia

 

Los dahls (receptes amb llegums sense pell) no dixen de ser una plats reconfortants de cullera amb un toc especiat. A casa mos agraden molt i les combinacions són infinites.

 

Ingredients:

1 ceba

4 pastanagues

2 dents d’all

1/2 c pesteta triturada

1 tros de gingebre

½c cúrcuma

1c coriandre mòlt

225g gentilles taronja

1l caldo de verdura

100g arròs basmati

2 cardamoms

200ml crema de coco

Cilantre frec (jo en tenia de congelat)

Oli d’auliva o de coco

 

Preparació:

Pelem les pastanagues i les cebes, les fem a trossos grossos i les posem a la olla inox de la Magimix Cook Expert. Afegim la pesteta, lo gingebre ratllat i les dents d’all pelades i xafades. Programem: Experto 10 min 1v 100º amb la tapa menuda oberta.


Una vegada acabat, ho triturem tot. Sempre paro al mitant, per a tornar a baixar els aliments en l’espàtula i acabar-ho de triturar bé.

Una vegada triturat afegim la cúrcuma i lo coriandre. Coem 1 minut més a la mateixa temperatura destapat.

Afegim les gentilles i lo caldo, tapem i programem: Experto 20min 1v 100º.

Mentrestant rentem lo basmati fins que ja no surtigue l’aigua blanca. Lo posem a bullir en una mica d’aigua i los cardamoms per a que li donen aroma. En acabar la cocció, los traurem.

Una vegada haiguen passat los 20 minuts, afegim la crema de coco a les gentilles i acabem de coure 12 minuts més.

Servim acompanyat d’arròs i lo cilantre per damunt.


Aquesta també és una recepta perfecta per a la carmanyola.

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada