Los dahls (receptes amb llegums sense pell) no dixen de ser una plats reconfortants de cullera amb un toc especiat. A casa mos agraden molt i les combinacions són infinites.
Ingredients:
1 ceba
4
pastanagues
2 dents d’all
1/2 c
pesteta triturada
1 tros de
gingebre
½c cúrcuma
1c coriandre
mòlt
225g
gentilles taronja
1l caldo de
verdura
100g arròs
basmati
2 cardamoms
200ml crema
de coco
Cilantre frec
(jo en tenia de congelat)
Oli d’auliva
o de coco
Preparació:
Pelem les pastanagues
i les cebes, les fem a trossos grossos i les posem a la olla inox de la Magimix Cook Expert. Afegim la pesteta,
lo gingebre ratllat i les dents d’all pelades i xafades. Programem: Experto 10 min 1v 100º amb la tapa
menuda oberta.
Una vegada acabat, ho triturem tot. Sempre paro al mitant, per a tornar a baixar els aliments en l’espàtula i acabar-ho de triturar bé.
Una vegada
triturat afegim la cúrcuma i lo coriandre. Coem 1 minut més a la mateixa
temperatura destapat.
Afegim les gentilles i lo caldo, tapem i programem: Experto 20min 1v 100º.
Mentrestant rentem
lo basmati fins que ja no surtigue l’aigua blanca. Lo posem a bullir en una mica
d’aigua i los cardamoms per a que li donen aroma. En acabar la cocció, los
traurem.
Una vegada haiguen passat los 20 minuts, afegim la crema de coco a les gentilles i acabem de coure 12 minuts més.
Servim acompanyat
d’arròs i lo cilantre per damunt.
Aquesta també és una recepta perfecta per a la carmanyola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada