17/11/23

Boquerons a l’ajillo

 


Un clàssic de casa nostra.

Ingredients:

500g boquerons nets, oberts i sense espina

4-5 dents d’all

1c pesteta triturada

Oli d’auliva

Sal

Julivert

 

Preparació:

Netegem los boquerons (també podeu demanar a la peixateria que vos ho facen).

Pelem i laminem les dents d’all.

Posem un bon xorro d’oli a una paella fonda i hi posem les dents d’all. Les caramel·litzem a foc lent. Quan veiguem que l’oli comence a estar calent afegim també la pesteta. Si no vos agrada lo picant, no cal que n’hi poseu.


Dixem coure a foc lent uns 10 minuts per a que l’oli agafe lo gustet. Després anem posant los boquerons oberts a la paella. Si veiem que quan los acabeu de posar l’oli no los cubrix, posem una mica més d’oli fins a cobrir-los.

Anem coent a foc lent uns 20 minuts fins que veiguem que estan ben fets.

Tallem una miqueta de julivert pel damunt i servim acabats de fer en un trosset de pa per a sucar.



 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada