4/1/23

Verdines en rap i llangostins

 


Un plat de cullera de domenge.

Ingredients:

500g verdines

500g llangostins

1kg rap

1 primentó roig

1 ceba

2 dents d’all

4 tomaques

1C pebre roig

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

 

Preparació:

Posarem les verdines a remulla la nit abans.

Pelarem los llangostins i lo rap. Farem lo rap a daus. Jo sempre congelo lo peix i llangostins, si a mitant descongelació los peleu, serà més fàcil.


Guardem les crostes i cap dels llangostins, al igual que lo cap, pell i espina del rap. Farem un caldo. Sofregirem primer los caps de llangostins en un bon xorro d’oli i ho xafarem bé. A continuació afegirem lo cap, espina i pell del rap, saltejatem una mica més i hi posarem 1’5l d’aigua. Ho dixarem bullir i fer un bon caldo. Saleu al gust.  

Netejararem lo primentó i lo tallarem a trossets ben menuts.

Pelarem la ceba i les dents d’all i ho trinxarem.

A una cassola afegirem l’all, la ceba i lo primentó en un bon xorro d’oli i sofregirem. Salpebrarem.

Ratllarem les tomaques i les afegirem al sofregit.

Quan lo sofregit estigue casi fet, afegirem lo primentó.

Colarem lo caldo de peix.

Escorrerem bé les verdines i les afegirem a la cassola. Barrejarem bé en lo sofergit, salarem i hi tirarem lo caldo. Taparem i courem.

Si teniu olla a pressió tb les podeu coure allí, al gust.

A una mica més de la mitat de cocció de les verdines (quan comencen a estar blanetes), afegirem los llangostins i lo rap. 

Corregirem de sal i dixarem fer xup xup fins que tot estigue cuit.

És un plat de cocció lenta, però després ja voreu que bo que està. També dir-vos que és d’aquell que està millor l’endemà, quan ha reposat una mica.

Si lo feu, ja me contareu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada