I fins aquí l’últim viatge que fem amb Cocinas del Mundo. Ha estat un plaer participar en aquest projecte i poder viatjar a través de la gastronomia de diferents països. Avui toca una recepta nadalenca, així que vos porto unes galetes que fan a Alemanya que estan boníssimes si vos agraden en un toc especiat. Les d’avui, de la zona de Nuremberg, però les podeu trobar a tot el país als mercats de Nadal i acompanyar-les d’un bon Glühwein (vi calent). A més, aquestes són sense gluten ni làctics.
Ingredients:
(per a unes 12 grossetes)
1 tassa d’ametlles crues (o farina d’ametlla)
1 tassa d’avellanes torrades
2C barreja espècies galetes gingebre
1C llevat en pols
1 ou
3C sucre de coco
¼ tassa gingebre caramel·litzat
¼ tassa pell de llimona i taronja caramel·litzada
12 neules (com les de les croquetes morellanes)
50g xocolata negra per fondre
3C llet d’ametlla
Preparació:
Triturem les ametlles i les avellanes al processador d’aliments. Jo ho
he fet a la cuba grossa de la Magimix Cook Expert.
Afegirem lo gingebre, les espècies, la pell de llimona i taronja, lo
sucre de coco i lo llevat. Ho triturarem una miqueta més.
A un bol batrem l’ou. Afegirem la massa que haurem triturat i barrejarem bé.
Ho dixarem reposar 1 hora a la nevera o un lloc fresc.
Precalentarem lo forn a 170º.
Col·locarem a la llanda de forn un paper vegetal i les neules. Amb la massa farem boletes que després aplanarem damunt les neules.
Ho courem al forn uns 20 minuts.
Dixarem gelar damunt d’una reixa.
Fondrem la xocolata al bany Maria amb la llet d’ametlla.
Cobrirem una part de les galetes amb xocolata.
L’altra part la podeu deixar com la teniu o bé fer un glassejat de
sucre blanc i cobrir-les. (Jo no ho he fet perquè no tenia sucre blanc a casa).
Dixarem gelat i ja les podrem gaudir.
Estan boníssimes!!!
Muchas gracias Cristina por todas las recetas que has aportado al reto de Cocinas del Mundo y gracias por este dulce navideño.
ResponEliminaUn abrazo y feliz Navidad.
Bss
Elena