Una recepta tradicional que sempre he minjat quan he pujat al Pirineu i que ara ja faig a casa.
Ingredients:
Codonys
Oli d’auliva
Alls (jo
poso una dent d’all per codony)
Sal
*Les
quantitats dependran del volum que ne vulgueu fer i la gent que sigueu.
Preparació:
Pelem los
codonys i los tallem en 4 trossos. Los hi traiem les llavors i ho posem a
bullir en abundant aigua fins que estiguen tous.
Dixem gelar
i escorrem bé.
Pelem les
dents d’all.
Los posem a
la cuba grossa de la Magimix Cook Expert amb els alls, salem al gust i ho
triturem. Mentre ho anem triturant anem tirant un rajolí d’oli poc a poc que
farà que se vaigue emulsionant i fent l’allioli.
També ho podeu fer en qualsevol processador d’aliments que tingueu, o bé a mà en lo morter si és poca quantitat tot aixafant bé los codonys i un polsim de sal en lo morter i anant afegint l’oli poc a poc després sense parar de remenar, com si fésseu un allioli de tota la vida.
En acabar lo posem a la salsera per a servir.
Si n’heu fet més quantitat, los poseu en pots i ne podeu fer conserva. Posarem los pots de cap per a vall en una olla coberta d’aigua i ho farem bullir. Després apagarem lo foc i dixarem gelar. Se vos aguantarà bé al rebost.
A vegades, lo més simple és lo més bo: una torrada de pa de fajol, amb allioli de codony i xampinyons saltejats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada