12/12/22

Allioli de codony

 


Una recepta tradicional que sempre he minjat quan he pujat al Pirineu i que ara ja faig a casa.

Ingredients:

Codonys

Oli d’auliva

Alls (jo poso una dent d’all per codony)

Sal

*Les quantitats dependran del volum que ne vulgueu fer i la gent que sigueu.

 

Preparació:

Pelem los codonys i los tallem en 4 trossos. Los hi traiem les llavors i ho posem a bullir en abundant aigua fins que estiguen tous.

Dixem gelar i escorrem bé.

Pelem les dents d’all.

Los posem a la cuba grossa de la Magimix Cook Expert amb els alls, salem al gust i ho triturem. Mentre ho anem triturant anem tirant un rajolí d’oli poc a poc que farà que se vaigue emulsionant i fent l’allioli.


També ho podeu fer en qualsevol processador d’aliments que tingueu, o bé a mà en lo morter si és poca quantitat tot aixafant bé los codonys i un polsim de sal en lo morter i anant afegint l’oli poc a poc després sense parar de remenar, com si fésseu un allioli de tota la vida.

En acabar lo posem a la salsera per a servir.

Si n’heu fet més quantitat, los poseu en pots i ne podeu fer conserva. Posarem los pots de cap per a vall en una olla coberta d’aigua i ho farem bullir. Després apagarem lo foc i dixarem gelar. Se vos aguantarà bé al rebost.

 A casa mos agrada molt i lo podeu fer servir en qualsevol recepta i per acompanyar los vostres plats de sempre.

A vegades, lo més simple és lo més bo: una torrada de pa de fajol, amb allioli de codony i xampinyons saltejats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada