3/10/22

Risotto de tomaca

 


Boníssim per als amants de les tomaques.

Aquesta és una recepta senzilla a la que podeu afegir altres tipus de tomaques: confitades, seques, en pols...

Ingredients:

300g arròs

1 ceba

2 tomaques

2 rames de tomaques cherry

600ml caldo verdura

1C pasta de tomaca concentrada

Formatge parmesà

Romer

Sal

Oli d’auliva

Pebre negre

 

Preparació:

Posem les rames de tomaques cherry a una llanda de forn. Los hi tirem un xorro d’oli per damunt i les coem al forn. 150º fins que veiguem que se comencen a obrir i estan caramel·litzades.



A una cassola de terra posem un bon xorro d’oli.

Pelem la ceba i la trinxem. L’afegim a la cassola i sofregim.

Netegem les tomaques i les tallem a galls (o com vatros vulgueu). Les afegim al sofregit. Salem i posem una mica de romer al gust.

A continuació afegim l’arròs, salpebrem i sofregim una mica.

Posem la pasta concentrada de tomaca i anem afegint lo caldo de verdura i coent l’arròs.

Quan veiguem que l’arròs ja està casi cuit i haguem tirat l’últim xorret de caldo, afegim lo parmesà i remenem bé.


Seguidament, desfem una de les rametes de les cherries i les afegim a l’arròs. Apaguem lo foc.


Dixem reposar un parell d minuts i servim en l’altre ramet de cherries al damunt.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada