5/10/22

Bajoques en tomaca

 


Amb Cooking the Chef avui vos porto una recepta del llibre: La cocina práctica del cuiner Manuel Maria Puga i Parga. Un llibre carregat de receptes de cuina de tota la vida. Un cuiner defensor de la cuina popular davant la invasió de la cuina francesa entre l’alta societat.

La veritat és que aquest plat tant senzill està boníssim. Si lo feu, ja m'ho conteu!

Ingredients:

500g bajoques

3 dents d’all

1 ceba

1C primentó fumat

Julivert

200g tomaca en conserva

2 ous

Sal

Oli d’auliva

Pebre negre

 

Preparació:

Coem les bajoques en aigua i sal. Quan estiguen tendres les escorrem bé.

Triturem la tomaca en conserva i la sofregim en oli, sal i pebre fins que veiguem que reduix.

Bullim los dos ous i reservem.

Mentrestant pelem los alls i los laminem. Posem un xorro d’oli a la paella i sofregim.

Pelem i trinxem la ceba i l’afegim al sofregit.

Afegim també lo julivert trinxat i lo primentó.



Saltegem un parell de minuts les bajoques al sofregit.

Pelem los ous i tallem a trossets.

Servim les bajoques en la salsa de tomaca i los ous per damunt.

Aquí la recepta original:


Si voleu vore altres receptes visiteu Cooking the Chef, i aquí també teniu lo llibre.

1 comentari: