12/9/22

Llimones en conserva

 


Una manera de donar un toc diferent als teus plats.

Avui la conserva de llimones que vos porto és a rodanxes, si les voleu fer sanceres a l’estil marroquí, teniu una altra recepta al blog: Hamad mraquade.

 

Ingredients:

Llimones

Sal

Coriandre

All

Romer

Pebre negre

Oli d’auliva

 

Preparació:

Netegem bé les llimones i les tallem a rodanxes.


Pelem i laminem los alls. La quantitat, al gust, tot depenent de quantes llimones poseu i si vos agrada l’all.

Les anem posant a una carmanyola amb capes de sal, trossets de romer, làmines d’all i cilantre. Ho dixem reposar 24-48h en un lloc fresc i sec.

Traiem les rodanxes de la carmanyola. I les anem posant en pots de vidre amb pebre. Una vegada lo pot estigue ben ple, omplim d’oli d’auliva fins a dalt. Les llimones han de quedar ben cobertes per l’oli, si no es faran malbé.

Tapem bé i ho dixem reposar un mes en un lloc fresc i sec i que no li toque la llum directament.

Després ja ho podrem consumir i gaudir en diferents receptes.

Una vegada obert lo pot, si no lo consumiu en una setmana, millor guardar-ho a la nevera.

Quines receptes preparareu amb les llimones?

Aquí una proposta refrescant: Zucchini slaw.

Però també ho podeu afegir a guisats, pasta, tajines, cous cous i tabulé, verduretes, entrepans...

 

1 comentari: