Una manera de donar un toc diferent als teus plats.
Avui la
conserva de llimones que vos porto és a rodanxes, si les voleu fer sanceres a l’estil
marroquí, teniu una altra recepta al blog: Hamad mraquade.
Ingredients:
Llimones
Sal
Coriandre
All
Romer
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Netegem bé
les llimones i les tallem a rodanxes.
Pelem i laminem los alls. La quantitat, al gust, tot depenent de quantes llimones poseu i si vos agrada l’all.
Les anem
posant a una carmanyola amb capes de sal, trossets de romer, làmines d’all i
cilantre. Ho dixem reposar 24-48h en un lloc fresc i sec.
Traiem les rodanxes de la carmanyola. I les anem posant en pots de vidre amb pebre. Una vegada lo pot estigue ben ple, omplim d’oli d’auliva fins a dalt. Les llimones han de quedar ben cobertes per l’oli, si no es faran malbé.
Tapem bé i
ho dixem reposar un mes en un lloc fresc i sec i que no li toque la llum
directament.
Després ja
ho podrem consumir i gaudir en diferents receptes.
Una vegada
obert lo pot, si no lo consumiu en una setmana, millor guardar-ho a la nevera.
Quines receptes preparareu amb les llimones?
Aquí una
proposta refrescant: Zucchini slaw.
Però també
ho podeu afegir a guisats, pasta, tajines, cous cous i tabulé, verduretes,
entrepans...
Prenc nota, m agrada molt aquesta prposta.
ResponEliminaSalut.