7/7/22

Un llibre, una recepta (55). Muffins de quinoa i pèsols

 

Lo llibre d’aquest mes és per a tota la família. Les receptes que conté agradaran a grans i menut si només en vore les fotos ja vos entraran ganes e cuinar (o de minjar!). Llet amb galetes és un altre llibre de Juan Llorca i Melisa Gómez. Personalment m’han agradat molt sempre los seus llibres, no només per les receptes que contenen si no que també per la claredat de les seues explicacions i la seua estructura. Vos animo a comprar-los (i no, no tinc cap relació ni benefici) o bé demanar-los en préstec a les vostres biblioteques.

 


La recepta d’avui és perfecta per a preparar en el vostre batch cooking setmanal i es guarda bé uns dies a la nevera. Fins i tot es podria congelar (però jo no ho he provat).

 

Ingredients:

100g ceba picada

100g pèsols

1 dent d’all

1 tomaca picada (a més a més, jo he afegit un parell de tomaques seques a trossets)

4 xampinyons (tb de collita pròpia, la recepta original no ne porta)

200g de quinoa

5 ous

Julivert picat

1c cúrcuma mòlta

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Precalentem lo forn a 180º.

Coem la quinoa amb los pèsols tot bullint-ho en aigua.


Pelem i trinxem la dent d’all.

Netegem i tallem a trossets lo xampinyons. També les tomaques seques.

Sofregim la dent d’all amb la ceba a la paella. Afegim la tomaca i los xampinyons. Salpebrem.

Barregem la quinoa i los pèsols en lo sofregit.

Batem los ous. Afegim lo julivert i la cúrcuma, també les tomaques seques i la quinoa amb lo sofregit.

Preparem los motlles. Jo he utilitzat motlles de silicona perquè són més resistents. Si utilitzeu motlles de paper, ho haureu de coure en una llanda amb forats per a les magdalenes, si no, se vos desmuntaran.

Posem la barreja dintre los motlles i coem al forn uns 18-20 minuts. Tot dependrà del vostre forn.


Dixarem gelar una mica i ja mol es podrem minjar. O bé les dixarem gelar del tot i les anirem consumint durant la setmana.


Guardeu-les a la nevera (4-5 dies) o congeleu-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada