17/7/22

Pico de gallo *Mèxic

Amb Cocinasdel Mundo a l’estiu triem la destinació que volem, i aquest mes he triat anar a Mèxic i preparar aquesta recepta tan fàcil, bona i refrescant.

Lo Pico de gallo és una salsa que segons a la regió de Mèxic que aneu la trobareu amb uns ingredients o altres. La que jo he fet avui és la més bàsica, però també s’hi pot afegir fruita. També se coneix per “salsa bandera” “salsa mexicana” o altres noms.

Ingredients:

4 tomaques (jo he utilitzat tipus pera)

1 ceba (lo ideal seria morada, però jo he utilitzat una blanca tendra)

1 manoll cilantre

3 llimes

1 jalapeño

Sal

Preparació:

Netegem i tallem les tomaques a daus. Les posem a un bol.

Pelem la ceba i la tallem a brunoise. També la posem al bol.

Piquem lo cilantre i fem a rodanxes lo jalapeño. Si voleu lo piqueu, i si encara voleu un toc més picant, poseu-ne dos.


Ho posem tot al bol i barregem bé.

Exprimim lo suc de les llimes al mateix bol i barregem bé.

Dixem reposar uns 10 minuts i ja podrem servir per acompanyar algun plat o bé minjar-ho amb uns totopos.

 I si voleu vore més receptes del món de l’estiu, visiteu: La cajita de Nieves y Elena.

3 comentaris:

  1. ¡¡Que bueno! Y con este calor, yo por mi es lo único que comería.

    ResponElimina
  2. Sempre el faig per acompanyar les barbacoes i encanta a tothom, és boníssim!!
    petons

    ResponElimina
  3. Delicioso. Yo lo hago mucho con burritos, tacos y quesadillas.

    ResponElimina