Aquest mes amb Cooking The Chef tanquem lo Segle d’Or amb lo primer llibre de cuina escrit per una dona a Espanya: Libro de apuntaciones de guisos y dulces de Rosa Maria Calvillo de Teruel.
D’ella, he escollit dues receptes per poder fer amb ingredients que tenia a casa i que m’han servit per al bach cooking setmanal. Les receptes d’avui les podeu utilitzar d’acompanyament, per a pasta, amanida, llegums, sopes...
Les receptes
originals en sí són una mica a ull i les quantitats que he posat, orientatives,
però vos he de dir que ha quedat d’allò més bo, per repetir.
Ingredients:
Per a les
pastanagues:
500g
pastanagues
3 dents d’all
1C pebre
roig
1C orenga
sec
200ml aigua
Oli d’auliva
Per als
bolets:
50g
trompetes
50g
xampinyons
50g
portobello
2 tomaques
en conserva grosses
2 dents d’all
1 molla de
pa
1C pebre
roig
3 fils de
safrà
1C comí mòlt
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes.
Netegem bé los bolets i los fem a làmines o a trossos.
Pelem les dents d’all.
A una paella posem un xorro d’oli i posem tres dents d’all que
dorarem.
Una vegada doradetes, les traureu i les posarem al morter en lo pebre
roig i l’orenga i farem una picada.
Una vegada picat ho posarem a la paella, sofregirem una miqueta i a continuació afegirem els pastanagues.
Saltejarem i afegirem l’aigua i dixarem coure a foc lent.
Mentrestant a una altra paella, posarem un xorro d’oli i una dent d’all.
Tallarem els tomaques a trossets i ho sofregirem tot bé.
Farem una picada amb la dent d’all que mos queda, la molla de pa, lo
pebre roig, lo safra, lo comí i lo pebre negre.
Afegirem los bolets al sofregit i saltejarem una mica fins que veiem
que comencen a traure l’aigua.
Posarem la picada i dixarem coure a foc lent.
Una vegada tinguem les dues receptes cuites ja podrem servir, guardar
a la carmanyola o acompanyar aquells plats de la setmana que més mos agraden.
Bon profit!
Aquí teniu les receptes originals:
Si voleu vore més receptes de Rosa maria Calvillo de Teruel, visiteu
Cooking The Chef.
A la mediateca Gastronòmica trobareu l’enllaç al seu llibre: Libro de apuntaciones de guisos y dolces. Tota una sort poder gaudir d'estos llibres digitalitzats avui en dia.
Molt bona aportació, es veu deliciós!
ResponEliminapetons
Gràcies!
EliminaEs veu molt bo!! ho tinc que provar ;)
ResponEliminaSí! Gràcies!
Elimina