5/12/21

Pastanagues i bolets

 


Aquest mes amb Cooking The Chef tanquem lo Segle d’Or amb lo primer llibre de cuina escrit per una dona a Espanya: Libro de apuntaciones de guisos y dulces de Rosa Maria Calvillo de Teruel.

D’ella, he escollit dues receptes per poder fer amb ingredients que tenia a casa i que m’han servit per al bach cooking setmanal. Les receptes d’avui les podeu utilitzar d’acompanyament, per a pasta, amanida, llegums, sopes...

Les receptes originals en sí són una mica a ull i les quantitats que he posat, orientatives, però vos he de dir que ha quedat d’allò més bo, per repetir.

Ingredients:

Per a les pastanagues:

500g pastanagues

3 dents d’all

1C pebre roig

1C orenga sec

200ml aigua

Oli d’auliva

 

Per als bolets:

50g trompetes

50g xampinyons

50g portobello

2 tomaques en conserva grosses

2 dents d’all

1 molla de pa

1C pebre roig

3 fils de safrà

1C comí mòlt

Pebre negre

Oli d’auliva

 

Preparació:

Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes.

Netegem bé los bolets i los fem a làmines o a trossos.

Pelem les dents d’all.

A una paella posem un xorro d’oli i posem tres dents d’all que dorarem.

Una vegada doradetes, les traureu i les posarem al morter en lo pebre roig i l’orenga i farem una picada.


Una vegada picat ho posarem a la paella, sofregirem una miqueta i a continuació afegirem els pastanagues.

Saltejarem i afegirem l’aigua i dixarem coure a foc lent.

Mentrestant a una altra paella, posarem un xorro d’oli i una dent d’all.

Tallarem els tomaques a trossets i ho sofregirem tot bé.

Farem una picada amb la dent d’all que mos queda, la molla de pa, lo pebre roig, lo safra, lo comí i lo pebre negre.

Afegirem los bolets al sofregit i saltejarem una mica fins que veiem que comencen a traure l’aigua.


Posarem la picada i dixarem coure a foc lent.

Una vegada tinguem les dues receptes cuites ja podrem servir, guardar a la carmanyola o acompanyar aquells plats de la setmana que més mos agraden.

Bon profit!

 

Aquí teniu les receptes originals:

 


Si voleu vore més receptes de Rosa maria Calvillo de Teruel, visiteu Cooking The Chef.

A la mediateca Gastronòmica trobareu l’enllaç al seu llibre: Libro de apuntaciones de guisos y dolces. Tota una sort poder gaudir d'estos llibres digitalitzats avui en dia.

 

4 comentaris: