19/4/20

Gazpacho extremeño




Aquest mes amb Cocinas del Mundo no anem molt lluny, sinó que visitem Badajoz. Com que a casa mos agrada molt lo gaspatxo, m’he decantat per aquesta recepta tradicional.
Sempre havia preparat lo gaspatxo a la manera andalusa i desconeixia que a Badajoz li afegeixen pa. Mos ha agradat molt ja que queda una textura entre gaspatxo i salmorejo. Un plat de cullera que segur que aquest estiu lo prepararem moltes vegades.

Ingredients:
(per a un litre)
8 tomaques pera
100g pa (jo he utilitzat pa d’espelta integral)
1 got d’aigua
1 dent d’all
10ml oli d’auliva
1 ceba mitjana
10ml vinagre
1 primentó verd (si és molt gros, mig)
½ primentó roig
1 cogombre
sal

Preparació:
Netegem bé totes les verdures i les pelem.
M’agrada pelar les tomaques per a que quede més fi i també los primentons per a que no retone tant.
Ho tallem tot a trossos. Tallem uns trossets més xicotets i los reservem per a després acompanyar lo plat.
Amb la Magimix Cook Expert:
Posem tots los ingredients al bol i tapem bé.


Programem EXPERTO 5 min V 14.
Un cop acabe amb l’espàtula ho recollim tot cap avall. Tornem a tapar i programem EXPERTO 1min V 18.


Si no teniu cap tipus de processador d’aliment, amb el túrmix, aneu triturant-ho tot fins aconseguir la textura desitjada.
Servim amb les verduretes tallades i un xorret d’oli d’auliva per damunt.


I si voleu vore més receptes de Badajoz, només cal que visiteu el blog: La cajita de Nieves y Elena.

7 comentaris:

  1. Es alucinante la variedad que tenemos, de platos y de versiones de los mismos platos.
    Muy rico este gazpacho asalmorejado :D

    ResponElimina
  2. Fíjate que en casa de mis padre de toda la vida se ha puesto pan al gazpacho y me parecía que sería así la receta original, pero vamos, que en gazpachos no hay receta original, cada cual lo hace a su manera y de cualquiera de ellas me chifla, lo consumo todo el año al igual que el salmorejo.
    Gracias por participar!
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  3. Fa una pinta fenomenal...em torna boja qualsevol plat que s'assembli al gaspatxo o al salmorejo, t'ha quedat de 10!!
    petons

    ResponElimina
  4. Pues mira para variar me gusta esta receta. Me encanta ver que con los mismos ingredientes cada región hace su versión particular.
    Bss

    ResponElimina
  5. Yo soy mas de salmorejo pero a mi familia le gusta mucho el gazpacho. besinos

    ResponElimina
  6. Andaluz, extremeño, manchego...todos me gustan. La huerta que hay por todos los rincones de España nos Dan platos deliciosos.

    Bss

    Elena


    www.lacajitadenievesyelena.com

    ResponElimina