Aquest mes
amb Cocinas del Mundo no anem molt lluny, sinó que visitem Badajoz. Com que a
casa mos agrada molt lo gaspatxo, m’he decantat per aquesta recepta
tradicional.
Sempre havia preparat lo gaspatxo a la manera andalusa i desconeixia que a
Badajoz li afegeixen pa. Mos ha agradat molt ja que queda una textura entre
gaspatxo i salmorejo. Un plat de cullera que segur que aquest estiu lo prepararem
moltes vegades.
Ingredients:
(per a un
litre)
8 tomaques
pera
100g pa (jo
he utilitzat pa d’espelta integral)
1 got d’aigua
1 dent d’all
10ml oli d’auliva
1 ceba
mitjana
10ml vinagre
1 primentó
verd (si és molt gros, mig)
½ primentó
roig
1 cogombre
sal
Preparació:
Netegem bé totes
les verdures i les pelem.
M’agrada
pelar les tomaques per a que quede més fi i també los primentons per a que no
retone tant.
Ho tallem
tot a trossos. Tallem uns trossets més xicotets i los reservem per a després
acompanyar lo plat.
Amb la
Magimix Cook Expert:
Posem tots
los ingredients al bol i tapem bé.
Programem EXPERTO 5 min V 14.
Un cop acabe
amb l’espàtula ho recollim tot cap avall. Tornem a tapar i programem EXPERTO
1min V 18.
Si no teniu
cap tipus de processador d’aliment, amb el túrmix, aneu triturant-ho tot fins
aconseguir la textura desitjada.
Servim amb
les verduretes tallades i un xorret d’oli d’auliva per damunt.
Es alucinante la variedad que tenemos, de platos y de versiones de los mismos platos.
ResponEliminaMuy rico este gazpacho asalmorejado :D
Fíjate que en casa de mis padre de toda la vida se ha puesto pan al gazpacho y me parecía que sería así la receta original, pero vamos, que en gazpachos no hay receta original, cada cual lo hace a su manera y de cualquiera de ellas me chifla, lo consumo todo el año al igual que el salmorejo.
ResponEliminaGracias por participar!
Besos
Nieves
Fa una pinta fenomenal...em torna boja qualsevol plat que s'assembli al gaspatxo o al salmorejo, t'ha quedat de 10!!
ResponEliminapetons
Pues mira para variar me gusta esta receta. Me encanta ver que con los mismos ingredientes cada región hace su versión particular.
ResponEliminaBss
Yo soy mas de salmorejo pero a mi familia le gusta mucho el gazpacho. besinos
ResponEliminaMMM quin gazpacho mes bo!!! Petons
ResponEliminaAndaluz, extremeño, manchego...todos me gustan. La huerta que hay por todos los rincones de España nos Dan platos deliciosos.
ResponEliminaBss
Elena
www.lacajitadenievesyelena.com