16/4/20

Falafels de gentilles taronja



Normalment los falafels los faig amb cigrons, però va bé canviar de colors de tant en tant...

Ingredients:
2 tasses gentilles taronja
1 ceba
1 dent d’all
Comí
Sal
Pebre

Preparació:
Netejarem bé les gentilles i les dixarem a remulla entre 2 i 3 hores. D’aquesta manera les activarem i amb això aconseguirem un parell de coses: fer-les més digestives i potenciar-ne lo seu valor nutricional.


Com se veu a la foto, quan s’activen, comencen a germinar. No hem d’oblidar que una gentilla és una llavor plena de vida.
Precalentem lo forn a 180º.
Pelarem la ceba i la dent d’all.
Escorrerem bé els gentilles i posarem tots los ingredients a un processador d’aliments. Si teniu lo processador de la Magimix Cook Expert, ho posarem a la cuba grossa i ho triturarem uns 3 minuts.



Quan ho tinguem, prepararem la llanda de forn amb paper vegetal. Agafem la massa i anem fent boletes de la mida desitjada.


Ho coem al forn fins que veiguem que estiguen doradetes.


Opcionalment, també podeu fregir-les amb la fregidora si vos ve de gust, però no serà tant saludable.
Los servim acabat de fer amb una mica d’amanida o bé los podeu acompanyar d’una salsa de iogurt d’armella o coco, i fins i tot fer un bon entrepà. Combinacions mil!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada