Avui amb Cocinas del Mundo mon anem a La Palma, a les illes Canàries amb aquesta recepta casolana típica de Garafía, un poble del nord de la illa de La Palma.
Ingredients:
1kg d’abadejo
salat
3 cebes
mitjanes
1 primentó
roig (jo no ne tenia i n’he posat un de verd)
3 dents d’all
2C sofregit
tomaca
2C vinagre
de maçana
3-4C mojo
picón
Sal
Oli d’auliva
Comí en pols
Preparació:
Tallem l’abadejo
a trossets i lo posem a dessalar la nit ans en aigua.
Pelem i tallem
els cebes en juliana.
Posem un
xorro d’oli a la cassola i les posem a sofregir.
Laminem les dents d’all i les afegim al sofregit.
Netegem i tallem lo pimentó i l’afegim al sofregit. Salem al gusti afegim lo comí.
Quan comence a estar tovet, afegim la tomaca i lo vinagre de maçana.
Sofegim una mica i afegim lo mojo picón.
Sofregim un minut i afegim los trossets d’abadejo.
Taparem i
dixarem coure a foc lent uns 20 minuts.
Desparem i
acabem de coure uns 5 minuts més i ja podrem gaudir d’aquesta recepta.
Ah” i si
voleu, ho podeu acompanyar d’unes bones “papas arrugades” i una mica més de
mojo.
Si voleu
vore més receptes “palmeres”, visiteu: Cocina y aficiones.
Se ve riquísimo Cristina, ya estoy preparando la barra de pan para esa salsa.
ResponEliminaBss
Elena (www.lacajitadenievesyelena.com)
¡Si, seguro que os la coméis entera! ¡Gracias!
EliminaLa salsa está demanant un bon pa de pagès per sucar-hi!! quina passada de plat tan bo!!
ResponEliminapetonets
Molt bo, ja m'expliques si el fas! Gràcies!
Elimina