21/11/21

Abadejo a la garafiana

 

Avui amb Cocinas del Mundo mon anem a La Palma, a les illes Canàries amb aquesta recepta casolana típica de Garafía, un poble del nord de la illa de La Palma.

Ingredients:

1kg d’abadejo salat

3 cebes mitjanes

1 primentó roig (jo no ne tenia i n’he posat un de verd)

3 dents d’all

2C sofregit tomaca

2C vinagre de maçana

3-4C mojo picón

Sal

Oli d’auliva

Comí en pols

 

Preparació:

Tallem l’abadejo a trossets i lo posem a dessalar la nit ans en aigua.

Pelem i tallem els cebes en juliana.

Posem un xorro d’oli a la cassola i les posem a sofregir.

Laminem les dents d’all i les afegim al sofregit.

Netegem i tallem lo pimentó i l’afegim al sofregit. Salem al gusti afegim lo comí.

Quan comence a estar tovet, afegim la tomaca i lo vinagre de maçana.

Sofegim una mica i afegim lo mojo picón.


Sofregim un minut i afegim los trossets d’abadejo.

Taparem i dixarem coure a foc lent uns 20 minuts.

Desparem i acabem de coure uns 5 minuts més i ja podrem gaudir d’aquesta recepta.

Ah” i si voleu, ho podeu acompanyar d’unes bones “papas arrugades” i una mica més de mojo.

 

Si voleu vore més receptes “palmeres”, visiteu: Cocina y aficiones.

 

4 comentaris:

  1. Se ve riquísimo Cristina, ya estoy preparando la barra de pan para esa salsa.

    Bss

    Elena (www.lacajitadenievesyelena.com)

    ResponElimina
  2. La salsa está demanant un bon pa de pagès per sucar-hi!! quina passada de plat tan bo!!
    petonets

    ResponElimina