18/11/18

Akara (bunyols de fesols) *Congo


Amb Cocinasdel Mundo i La cajita de Nieves y Elena mon anem al Congo aquest mes. I avui vos porto uns bunyols de fesols que han estat una mica accidentats però que al final lo resultat ha segut bo, sinó mireu la pinta que fan.



Menjar de carrer que es pot trobar a molts de llocs i que serveixen amb una salsa picant per acompanyar.

Ingredients:
350g fesols rojos cuits
1 ceba
1 pesteta
Sal
Oli d’auliva
Julivert
Salsa picant de pestetes i pasta de tomaca
*Farina de cigrons (no surt a la recepta original però més avall voreu perquè l’he afegit)

Preparació:
Triturem los fesols, la ceba, la pesteta, lo julivert i sal al gust.


Obtindrem una massa espessa.


Posem abundant oli d’aula a escalfar per a fregir los bunyols. Afagem amb una cullera una mica de massa i l’afegim a l’oli calent. Amb un parell o tres minuts tindrem lo bunyol cuit i lo traurem i posarem a un plat damunt d’un paper de cuina.


Com podeu observar a la foto, la massa no queda prou espessa per a que se cogue bé lo bunyol i aquest no surt... un desastre!


Així que he afegit a la massa 4 cullerades soperes de farina de cigrons, remenat bé i aconseguit que los bunyols me surtiguessen.


D’altrra banda, també he volgut fer una versió més saludable i mentre fregia uns, la meitat els he posat a una llanda de forn amb paper vegetal i els he cuit a 200º uns 7-10 minuts.



Les dos versions finals han quedat bones.
Les he acompanyat de salsa ben picant i fantàstics. Ah! Sols també estan molt bons.



11 comentaris:

  1. Una receta muy curiosa pero que recuerda a los falafel y que seguro que están muy ricos con esa salsita picante! me gusta la opción horno! Besitos Cris!

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  2. Muy original esa receta y desde luego que tiene que estar buenísima.

    Bss

    Elena

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  3. me pica la curiosidad, tengo que probar estos "falafel" congoleños, y picantes muuuucho mejor, buena aportacion, bss

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  4. Original elección, siento curiosidad por probarlos.

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  5. UUUiii que bocado tan deliciosoooo!!
    Chica me encanta esta receta!!
    Seguro que tienen un toque picantito rico rico y ideal para aperitivo con una cervecita!
    Nos vemos en Navidad!
    Besos
    Nieves

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  6. quina bona tria!! han d'estar espectaculars de bons, i amb aquest coloret tan macu!!
    petonets

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  7. Muy original, con el toque picante, tienen que estar muy buenos. Bss.

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  8. Una receta estupenda para comer legumbre sin darse cuenta.
    Bss

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  9. Frijolitos, acá en Brasil son pan de cada día, el "feijaozinho", me encanta y he aprendido a disfrutarlos, hace parte de la cultura, ahora veo tus croquetas o buñuelos de frijoles y con ese lindo color, has solucionado muy bien su consistencia, con tu salsa picante, mmmmm delicia!!
    besos

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  10. Muy bien explicado y documentado. Así sí me atrevo ;)

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  11. Sorprendentes estos buñuelos que seguro estan muy ricos. besinos

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