22/10/21

Gomasio

 

Lo gomasio és un condiment de la cuina japonesa (“goma”, sèsam + “shio”, sal) molt utilitzat en la macrobiòtica per enriquir los plats. Entre moltes altres coses mos aporta minerals, vitamines i àcids grassos.

Lo podeu comprar fet a botigues de minjar ecològic o bé fer-vol vatros a casa. Jo fa molts d’anys que me’l preparo i és d’allò més senzill.

 

Ingredients:

10C sèsam torrat

1C sal rosa de l’Himàlaia

*La proporció que jo utilitzo és 1/10 i trobo que queda prou salat, però tot dependrà dels vostres gustos.

 

Preparació:

Tradicionalment se fa en un morter anomenat “suribachi”, però si no ne tenim, ho posem a un processador d’aliments o a un molinet de cafè los ingredients i triturem. 

No ho hem de triturar massa perquè sinó se’ns faria com una crema i perdria propietats, volem que quede gairebé mòlt (fins i tot alguna llavoreta sense moldre).

Una vegada mòlt ho guardem en un pot de vidre. Jo ho conservo a la nevera, sobretot a l’estiu, però dependrà del clima d’on viviu.

I una vegada fet, ja podeu posar-ho damunt les vostres amanides, cremes, verdura, saltejats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada