Lo podeu
comprar fet a botigues de minjar ecològic o bé fer-vol vatros a casa. Jo fa
molts d’anys que me’l preparo i és d’allò més senzill.
Ingredients:
10C sèsam
torrat
1C sal rosa
de l’Himàlaia
*La proporció
que jo utilitzo és 1/10 i trobo que queda prou salat, però tot dependrà dels
vostres gustos.
Preparació:
Tradicionalment se fa en un morter anomenat “suribachi”, però si no ne tenim, ho posem a un processador d’aliments o a un molinet de cafè los ingredients i triturem.
No ho hem de triturar massa perquè sinó se’ns faria com una crema i perdria propietats, volem que quede gairebé mòlt (fins i tot alguna llavoreta sense moldre).
Una vegada mòlt ho guardem en un pot de vidre. Jo ho conservo a la nevera, sobretot a l’estiu, però dependrà del clima d’on viviu.
I una vegada
fet, ja podeu posar-ho damunt les vostres amanides, cremes, verdura, saltejats...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada