18/4/21

Gumbo nachos *USA


I seguim viatjant culinàriament i aquest mes fem parada a USA, concretament a Lousiana de la mà de Cocinas del Mundo.

Lo plat d’avui és un clar exemple de cuina criolla i perfecte per a compartir.

Com és habitual, he fet la meua versió sense carn ni làctics. La recepta original la trobareu aquí, on a més, hi ha moltíssimes receptes a provar.


Ingredients:

4 salsitxes de tofu (o les que vos agraden)

½ primentó roig

½ primentó verd

1 ceba mitjana

1 dent d’all

200g gambes o llangostins pelats

Nachos

Mozzarella vegana (o lo formatge per fondre que vulgueu)

Oli d’auliva

Sal

Salsa criolla

Julivert

 

Preparació:

Tallem les salsitxes de tofu a rodanxes, posem un xorro d’oli a la paella i saltegem.


Mentrestant netegem los primentons i la ceba i ho tallem a daus.

Ho afegim a la paella en les salsitxes, salem al gust i saltegem.

Posem los nachos a una safata que pugue anar al forn. Jo ho he posat a una de vidre.

Repartim una mica de mozzarella vegana per damunt.


Escampem per sobre los saltejat de salsitxa de tofu, primentó i ceba.


A la mateixa paella que hem fet lo saltejat, posem un xorret més d’oli i saltegem les gambes 2-3 minuts tot afegint una mica de salsa criolla per a que los hi done un toquet picant. Si no vos agrada lo picant, no ne poseu.

Repartim les gambes per damunt, posem una mica més de mozzarella i gratinem.

Servim acabat de fer.


Ah! I si voleu vore més receptes d’aquest viatge, visiteu: La cajita de Nieves y Elena o bé: Cocina y aficiones.


 

3 comentaris:

  1. ho he de provar d'aquesta manera, amb tofu, a casa ens encanten i estem reduïnt el consum de carn. Fan molt bona pinta!
    un petó

    ResponSuprimeix
  2. Oye, pues qué buena forma de emplear el tofu, además. Seguro que muy rico :)

    ResponSuprimeix
  3. Una versión vegana muy saludable. Lo mismo así me gusta el tofu.
    Bss

    ResponSuprimeix