Avui una Fideuà senzilla i ràpida de preparar.
Ingredients:
6-7 dents d’all
½ ceba
5 xampinyons
5 shitake
30g bolets
secs variats (ceps, trompetes,rossinyols...)
500ml aigua
300g fideus
sense gluten
Sal
Oli
Pebre negre
Preparació:
Acalentem l’aigua
a uns 40º.
Posem la
barreja de bolets secs a un bol i hi tirem l’aigua. Dixem reposar una hora.
Netegem los
xampinyons i los shitake i los tallem a trossets.
Axafem una
mica les dents d’all.
Pelem i
trinxem la ceba.
Posem un bon xorro d’oli a la paella i afegim los alls i la ceba i sofregim.
Escorrem bé
los bolets secs i reservem l’aigua i la colem (a vegades tenen una mica de
terra o impureses que no volem trobar al plat).
Afegim a la paella los bolets hidratats, los xampinyons i los shitake i sofregim.
Afegim los
fideus i saltegem un parell de minuts.
Salpebrem al gust.
Afegim l’aigua dels bolets i coem los fideus.
Si en lloc d’utilitzar l’aigua de bolets, voleu utilitzar caldo vegetal també queda bo, però l’aigua d’hidratar los bolets li dóna un bon gust de bolets.
Ah! I si
algú té algun truc per a que los fideus sense gluten li queden plantats que me
l’explique, perquè no hi ha manera! ;)
Cristina, que interesante es que se puedan crear platos para las personas con alguna intolerancia alimentaria!
ResponEliminaBesos