17/4/21

Fideuà de bolets sense gluten

 


Avui una Fideuà senzilla i ràpida de preparar.

Ingredients:

6-7 dents d’all

½ ceba

5 xampinyons

5 shitake

30g bolets secs variats (ceps, trompetes,rossinyols...)

500ml aigua

300g fideus sense gluten

Sal

Oli

Pebre negre

 

Preparació:

Acalentem l’aigua a uns 40º.

Posem la barreja de bolets secs a un bol i hi tirem l’aigua. Dixem reposar una hora.

Netegem los xampinyons i los shitake i los tallem a trossets.

Axafem una mica les dents d’all.

Pelem i trinxem la ceba.

Posem un bon xorro d’oli a la paella i afegim los alls i la ceba i sofregim.

Escorrem bé los bolets secs i reservem l’aigua i la colem (a vegades tenen una mica de terra o impureses que no volem trobar al plat).

Afegim a la paella los bolets hidratats, los xampinyons i los shitake i sofregim.


Afegim los fideus i saltegem un parell de minuts.


Salpebrem al gust.

Afegim l’aigua dels bolets i coem los fideus.

Si en lloc d’utilitzar l’aigua de bolets, voleu utilitzar caldo vegetal també queda bo, però l’aigua d’hidratar los bolets li dóna un bon gust de bolets.

Ah! I si algú té algun truc per a que los fideus sense gluten li queden plantats que me l’explique, perquè no hi ha manera! ;)

 

 

1 comentari:

  1. Cristina, que interesante es que se puedan crear platos para las personas con alguna intolerancia alimentaria!
    Besos

    ResponElimina