3/3/20

Minestrone con il pesto *Itàlia




Amb aquesta recepta tradicional italiana de la zona de Liguria tanquem el repte CRI del Cajón desastre de Maggie.

Si passeu pel seu blog podreu vore totes les receptes que ha anat recopilant al llarg d’aquests anys classificades per regions. Personalment he gaudit del repte, he après moltes paraules en italià i descobert moltes receptes de cuina italiana.

Avui vos presento la meua versió de la minestrone. Dic la meua versió perquè la recepta original que vos poso a continuació varia una mica de la que he fet jo, simplement perquè en lloc d’anar a buscar les verdures concretes, ho he fet amb les que tenia a casa (col, pastanaga, remolatxa, porros, pèsols...), que és com originàriament es feia, amb la verdura de temporada  i pròpia de la zona. És per això que no hi ha una única recepta de minestrone, sinó que cada casa té la seva pròpia i que varia de temporada en temporada.

Ingredienti:
100g di bietole
100g di erbette
100g di spinachi
½ cavolo cappucio
2 patate
100g di fagioli freschi
100g di piselli
Freschi
3 pomodori a pera
2 zucchine
½ cipolla
1 spicchio di aglio
1 costa di sedano
Un ciuffo de prezzemolo
3 cucchiai di olio
2l di acqua
Sale

Per il pesto:
Un grosso ciuffo di basilicó
2 spicchi di aglio
2 cucchiai de parmigiano grattugiato
1 cucchiai di pinoli
Olio q.b.
Sale
Pepe

*Si voleu fer un pesto vegà o sense làctics, canvieu lo parmesà per llevadura nutricional.

Preparació:
Poseu los fesols a remulla la nit abans (entre 8 i 12h).
Una vegada hidratats, els escorreu bé.
Netegeu, peleu i talleu a trossets i a dauets les verdures i hortalisses.
Per a fer la minestrone teniu diferents opcions: podeu fer-ho en una aolla a la manera tradicional que ens tardarà unes 4h per aconseguir que los fesols queden ben tendres, utilitzar l’olla a pressió o bé amb alguna altra olla que tingueu. En aquest cas, jo ho he fet amb la Magimix CookExpert.
Posem los fesols a l’olla.


Afegim la verdura, la dent d’all i lo julivert. La verdura la podeu sofregir una mica abans amb un xorret d’oli si vos bé de gust.


Afegim l’aigua i la sal.
Programem COCCIÓN> COCCIÓN LENTA (un parell d’hores).
Fem lo pesto tot triturant tots los ingredients per al pesto junts, la consistència i los trossets, dependrà de com vos agrade.
Una vegada tinguem la sopa cuita, la servim i  li afegim una cullerada de pesto, remenem bé i ja podem assaborir aquesta sopa. 


Un plat de cullera més que complet.



4 comentaris:

  1. Que pintaza tiene esta minestrone!! Tengo que probarla!!
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  2. Otra potajera como yo! Y bien rico que te ha quedado el minestrone! Ha sido un placer haberte tenido en el reto, gracias por estar ahi siempre! Nos seguimos viendo preciosa, besos

    ResponElimina
  3. Estos platos reconfortantes siempre serán una delicia, me encantan!!
    besos

    ResponElimina